Svijet
ALEKSANDAR VUČIĆ NA STRANAČKOM SKUPU:

"Srbija se naoružava da je više nitko ne bi ponižavao"
Objavljeno 29. studenog, 2021.
Srbijanski predsjednik i čelnik vladajuće stranke Aleksandar Vučić najavio je u subotu da se više neće kandidirati za predsjednika SNS-a i da će Srbija nabaviti novo oružje još brže nego neki u regiji kako je više nitko ne bi ponižavao.

Na stranačkom skupu Srpske napredne stranke Vučić je pred više od 15.000 članova u Štark Areni rekao da će ostati na čelu SNS-a do parlamentarnih izbora, najavljenih za 3. listopada iduće godine. Najavio je da se na sljedećoj Skupštini SNS-a neće kandidirati za predsjednika Srbije, istaknuvši da će, dok je SNS na vlasti, "voditi samostalnu, neovisnu i suverenu politiku u interesu njezinih građana". "Pokušat ću vas voditi u još jednu pobjedu, a od vas tražim da ona bude najuvjerljivija do sada", poručio je Vučić na skupu u povodu 13. obljetnice stranke, nazvanom "svečana akademija". "Dok ste vi dolazili mirno, autobusima, neki drugi - kojih je višestruko manje - ponašali su se drukčije", rekao je Aleksandar Vučić. Time se osvrnuo na subotnju blokadu prometnica koju su u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu i još nekoliko gradova Srbije proveli aktivisti ekoloških pokreta i više udruga građana prosvjedujući protiv najavljenog otvaranja rudnika litija na području Jadra u zapadnoj Srbiji.

"Srbija danas u svemu očekuje uspjeh", istaknuo je Vučić i ocijenio da će "kumulativno gledajući 2020. i 2021. godinu, Srbija biti zemlja s najvećim ekonomskim rastom u cijeloj Europi", što je popraćeno burnim pljeskom. "Srbija se nalazi na europskom putu", rekao je Vučić. No Srbija "neće napustiti svoje prijatelje" niti se odreći "prijateljstva s Rusijom i Kinom", a niti će se te dvije zemlje odreći prijateljstva sa Srbijom, ustvrdio je.

U povodu hrvatske kupnje francuskih zrakoplova Rafale Vučić je istaknuo da Srbija jača vojsku kako je više nitko ne bi mogao ponižavati "kao devedesetih i dvijetisućitih godina". "A ovi koji misle da su najjači, a vrlo su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavijestili, da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo prije će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale", rekao je Aleksandar Vučić. Ponovio je svoje prijašnje poruke da se "više neće ponavljati Oluje, Bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske". H
Možda ste propustili...

RAVNATELJ GRANIČNE POLICIJE BIH MIRKO KUPREŠAKOVIĆ:

Broj ilegalnih migranata u BiH porastao za 70 posto

Najčitanije iz rubrike