Sport
DINAMO IGRA 5. KOLO EUROPSKE LIGE

Krznar ne razmišlja o otkazu,
nego kako "modrima"
osigurati novu zimu u Europi
Objavljeno 24. studenog, 2021.

Nogometaši Dinama večeras (18.45 sati) na svom Maksimiru imaju meč-loptu u borbi za prezimljavanje u Europskoj ligi. U 5. kolu skupine H "modri" dočekuju Genk kojeg su u Belgiji dobili 3:0, pa bi novom pobjedom osigurali jedno od prva dva mjesta. Svi drugi ishodi bitno bi povećali broj scenarija na kraju natjecanja po skupinama, remi bi osigurao najmanje treće mjesto i nastavak u Konferencijskoj ligi, dok bi poraz mogao ugroziti i prolazak skupine uopće, odnosno u posljednjem bi kolu mogli skliznuti i na zadnje mjesto.



Sve su to raspleti o kojima momčad Damira Krznara treba voditi računa, ali i ne opterećivati se istima. Hrvatski je prvak pokazao da ima kvalitetu za novo europsko "proljeće" te to protiv izravnog suparnika još jednom treba potvrditi i na terenu.

- Dočekujemo izuzetno teškog suparnika kojeg respektiramo, ali dočekujemo ga u našem domu. Vjerujem da ova momčad može odlično završiti utakmicu - najavio je Krznar, kojemu se kadar polako kompletira. Neće biti Jurića, vjerojatno ni Čopa, Franjić će vjerojatno ipak biti spreman, no svakako najveće pojačanje Zagrepčani su dobili u povratku kapetana Arijana Ademija.

- Znamo koliko su kvalitetna momčad, osjetili smo to u Belgiji, gdje rezultat nije bio realan. Znamo koliko su dobri, ali uvjeren sam da ćemo biti spremni i da ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo - izjavio je Ademi, koji smatra kako tijekom njegovog izostanka problem Dinama nije bila igra, nego nerealizirane brojne prilike koje su stvarali.

Slično razmišlja i Krznar koji je svjestan pritiska i stalnih priča o njegovoj smjeni, no veseli ga da momčad stvara prilike te je uvjeren kako se to mora vratiti i rezultatom.

- Ono što trenera može veseliti jest izvedba. Izvedba je bila dobra, iako je teško reći da je bila zadovoljavajuća u utakmicama u kojima ne polučite rezultat, ali bila je dobra. Ono na čemu moramo poraditi je obrana, koja je ključ svega, jer ako već ne možeš zabiti onda bar da ne primiš gol - poručio je Krznar, uz napomenu kako ima potporu onih najvažnijih, a to su igrači. G. Roguljić
Parovi 5. kola Europske lige
Brondby - Lyon, Rangers - Sparta (skupina A), PSV - Sturm, Monaco Real Sociedad (B), Spartak (M) - Napoli (igrano jučer), Leicester - Legia (C), Olympiacos - Fenerbahče, Eintracht - Antwerp (D), Lokomotiv Moskva - Lazio, Galatasaray - Marseille (E), Crvena zvezda - Ludogorec, Midtjyalland - Braga (F), Betis - Ferencvaros, Bayer - Celtic (G), Rapid (B) - West Ham, Dinamo - Genk (H).

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

Najčitanije iz rubrike