Sport
PREMIJER LIGA KOŠARKAŠICA

Mursa nabrijana, ali ovog vikenda će se odmarati, gošće otkazale dolazak
Objavljeno 22. listopada, 2021.

Košarkašice Murse loše su ušle u novu premijerligašku sezonu. Nakon tri kola na kontu nemaju ni jednu pobjedu, a idealna prilika za popravak dojma i bodovnog salda bilo im je subotnje popodne kada je u dvoranu Jug trebala doći ekipa Šibenika. Djevojke iz Dalmacije također još nikoga nisu pobijedile.



No kasno sinoć stigla je vijest kako Šibenčanke ne mogu u Slavoniju. U svojim redovima imaju jednu COVID pozitivnu igračicu, pa sve moraju u izolaciju. Trener osječkog sastava Goran Gunjević nije zadovoljan ovakvim razvojem događaja, kaže, njegova ekipa je tijekom tjedna odlično radila i imao je dobar predosjećaj da će dobiti Šibenik.

- Naravno da nam ne odgovara ovo. Pripremali smo se, iza nas je tjedan odličnih treninga i bili smo spremni za Šibenčanke, ali sinoć mi je javljeno iz HKS-a da je utakmica odgođena. Jedna njihova igračica zaražena je koronom, tako da će se naša utakmica 4. kola igrati u nekom drugom terminu - kaže Gunjević.

Trener i "mursašice" ostaju na čekanju. Nisu tražili, ali su neočekivano dobili slobodan vikend. Ništa od susreta sa Šibenčankama, pa se već mogu pripremati za onaj s Plamen Požegom koji je na rasporedu 30. listopada. Plamen Požega je ove sezone mnogo jača u odnosu na prethodne, pa bi Osječanke i nakon tog susreta mogle ostati na nuli. S tim se ne slaže Gunjević za kojeg nema unaprijed izgubljenih utakmica, ma koliko suparnik bio jak.

- Jest da smo startali s tri poraza i još čekamo tu pobjedu, ali, iskreno, nisam toliko nezadovoljan našom igrom. Poraz na startu u Puli je očekivan, kao i onaj protiv Trešnjevke, ali Zagreb smo morali i trebali pobijediti. U toj utakmici bodova nas je stajalo nekoliko promašenih šuteva, kao i sreća koja nam je potpuno okrenula leđa. Veći dio utakmice radimo dobre stvari i onda dođe neka "crna rupa" i sve ode u krivom smjeru. Nadali smo se da ćemo prije Požege dobiti Šibenik i imati tu pobjedu, ali, eto, živimo u vremenu u kojemu je normalno otkazivanje utakmice "pet do 12" - kaže Gunjević, čija se ekipa jedina u Premijer ligi nije pojačavala za ovu sezonu. Naprotiv, ostala je bez Sene Pavetić, a upravo ta pozicija "petice" je rak-rana osječkog sastava. Znalo se da će život bez Sene biti težak, ali ne baš ovako težak. Mursa ima nisku postavu i u prve tri utakmice suparnice su u prosjeku imale 20-ak skokova više od njih. I u tome treba tražiti uzrok tri startna poraza Osječanki. I. Liović
Brođanke po iznenađenje protiv Splićanki
U 4. premijerligaškom kolu u akciji će biti ostala dva slavonska ligaša. Ekipa Broda na Savi danas (subota) na parketu dvorane Vijuš dočekuje splitski KAŽL. Brođanke su prikovane za dno poretka s učinkom 0-3, dok su Splićanke s dvije pobjede i porazom u gornjem dijelu poretka. I u Slavonskom Brodu imaju ulogu favoritkinja, ali domaće se nadaju da će bodovi ipak ostati u Vijušu. Dvije pobjede i poraz ima i Plamen Požega koja u nedjeljno popodne gostuje u Rijeci kod ekipe FSV-a.

Najčitanije iz rubrike