Sport
SJEĆANJE NA SUSRET S HRVATSKIM DRAGOVOLJCEM IZ 2014. GODINE

Večer u kojoj je Đozla spasio Osijek
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Posljednje gostovanje Hrvatskog dragovoljca u Gradskom vrtu ostat će zauvijek zapisano kao jedna od najdramatičnijih utakmica na osječkom stadionu. Bio je 17. svibnja 2014., finale jedne teške godine u kojoj su se bijelo-plavi jedva jedvice spasili od gubitka prvoligaškog statusa. Ždrijeb posljednjeg, 36. kola te sezone u Osijek je doveo izravnog konkurenta u borbi za opstanak Hrvatski dragovoljac. Osijek je naizgled bio čista oklada jer za osiguravanje života u eliti dovoljan mu je bio i bod, a "dragovoljcima" je igrala samo pobjeda. Atmosfera na stadionu bila je sjajna. Bijelo-plave je došlo podržati više od 7000 navijača, a zaplet utakmice za njih je bio stresan. Hrvatski dragovoljac poveo je u 20. minuti pogotkom Ivana Božića i taj se rezultat održavao sve do same završnice susreta, a onda je tadašnji trener Osijeka Tomislav Rukavina "izvukao" svog džokera iz rukava. U 83. minuti u igru je poslao Josipa Barišića u trenutku kada se Osijek spremao izvesti udarac iz kuta. Đozla je s aut-linije uletio u kazneni prostor, a njegov ulazak očito je izazvao pomutnju u redovima Hrvatskog dragovoljca jer je ostao nepokriven i glavom pogodio za izjednačenje i veliko slavlje na tribinama. Tek nakon završetka susreta moglo se jasno vidjeti koliko se emocija nakupilo u navijačima bijelo-plavih. Prodrli su na travnjak, praktično do gola skinuli igrače u razuzdanom slavlju kakvo se rijetko viđalo na osječkom stadionu. Bila je to večer za pamćenje, ali ne bismo baš voljeli njezino ponavljanje. D.Keler
OSIJEK       1 (0)

HR.DRAGOVOLJAC       1 (1)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Gledate4lja: 7000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Strijelci: 0:1 Božić (20), 1:1 J.Barišić (83). Žuti kartoni: Matas, Ugarković (Osijek), Gregov, Čović, Božić (Hrvatski dragovoljac).

OSIJEK: Mikulić, Matas, Jonjić, Bralić (od 83. J. Barišić), B.Barišić, Kurtović, Škorić, Mišić, Glavaš (od 58. Ugarković), Šorša, Cesarec (od 86. Perošević)

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čović, Lesjak, Tomić (od 76. Kluk), Gregov, Mrčela, Ljubičić, Bačelić-Grgić (od 35. Rašić), Zlatar, Doležal, Jazvić, Božić.

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

Najčitanije iz rubrike