Sport
UTAKMICAMA 3. KOLA U SKUPINAMA A - D NASTAVLJA SE LIGA PRVAKA

Atletico prijeti Liverpoolovu nizu, RB Leipzig gost na Parku prinčeva
Objavljeno 18. listopada, 2021.

Nakon reprezentativnih termina ovog se tjedna na scenu vraćaju europska klupska nogometna natjecanja. U utorak se igraju utakmice 3. kola Lige prvaka u skupinama A-D, a najintrigantniji su dvoboji u Parizu i Madridu.



U skupini B Atletico Madrid na svom Wanda Metropolitano stadionu dočekuje Liverpool u dvoboju vodećih momčadi. “Redsi” stižu s maksimalnim učinkom, dok su Madriđani na četiri boda te će pobjeda u prvom od dva uzastopna međusobna ogleda jednu momčad pogurati prema osmini finala. Liverpoolu je ovo treći susret na novom Atleticovu stadionu, na njemu su 2019. osvojili naslov europskog prvaka, a godinu potom od njega se oprostili upravo od aktualnog španjolskog prvaka.

- Liverpool kao i Chelsea i Manchester City trenutno igraju fantastično, užitak ih je gledati kako igraju. Imaju brze igrače i opasne u kontranapadu, a s povratkom Van Dijka dobili su na sigurnosti u obrani. No tražit ćemo način da im stvorimo probleme - poručio je Diego Simeone, trener Atletica. Gostima će prijetiti i njihov bivši napadač Luis Suarez, koji je ove sezone već pokazao da na terenu nema previše sentimentalnosti prema bivšim klubovima (Barcelona).

Liverpool dolazi s nizom od 20 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, posljednji je bio još prošle sezone u četvrtfinalu Lige prvaka od Real Madrida. Pritisak nije na njima, ali je menadžer Jürgen Klopp svjestan što bi dobili s mogućim bodovima večeras.

- Ako dobijemo obje utakmice protiv Atletica, tada smo prošli. No posljednji put kada smo igrali protiv njih izgubili smo obje. Nisam toliko opušten da bih vjerovao da smo već osigurali uspjeh. To je teško gostovanje. Atletico u odnosu na te dvije utakmice prije dvije sezone igra u drukčijem sustavu, ali to je još uvijek stroj za rezultate kao i prije. Nevjerojatno je kako ih Simeone drži na toj razini - rekao je Klopp.

Na Parku prinčeva u skupini A sastaju se PSG i RB Leipzig, koji su drukčije planirali učinak nakon prva dva kola. Parižani su ovog ljeta dodatno nakrcali svoju momčad velikim zvijezdama, najveća je definitivno Lionel Messi, no to im nije donijelo “šetnju” kroz natjecanja. Iako su uvjerljivo prvi u domaćem prvenstvu, u Ligi prvaka su neočekivano uzeli samo bod kod Club Bruggea, s kojim sa po četiri boda predvode skupinu. No u još goroj je situaciji njemački doprvak, koji ne blista ni u Bundesligi, a u Europi je upisao oba poraza, uz razliku pogodaka 4:8. Za Joška Gvardiola i suigrače tražiti prve bodove u skupini u Parizu nije nimalo ohrabrujuće, no trener Jesse Marsch jasno poručuje:

- Situacija je u našoj skupini jednostavna, trebamo bodove. PSG je sjajna momčad s možda i najboljim napadom na svijetu, no vjerujem da nismo bez izgleda. G. Roguljić
Parovi 3. kola
SKUPINA A: Club Brugge - Manchester City, PSG - RB Leipzig

SKUPINA B: Porto - Milan, Atletico Madrid - Liverpool

SKUPINA C: Ajax - Borussia (D), Bešiktaš - Sporting

SKUPINA D: Inter - Šerif, Šahtar - Real Madrid

Ibra po rekord
Milan je u prva dva kola unatoč dobroj igri upisao dva poraza, pa će prve bodove pokušati pronaći na gostovanju kod Porta. Za “rossonere” se oporavio Zlatan Ibrahimović, koji će vjerojatno krenuti s klupe, a nesumnjivo će nestrpljivo iščekivati istrčati na teren Dragao stadiona. To će za “Ibru” biti prva utakmica Lige prvaka nakon pet godina te će pokušati postati novi rekorder, najstariji igrač koji je zabio pogodak u ovom natjecanju. Rekord trenutno drži Francesco Totti s 38 godina i 59 dana, a švedski je napadač nedavno napunio 40 godina.

- Čeka nas čvrst i kompaktan suparnik, s tehničkim i brzim igračima. Porto je naviknuo igrati Ligu prvaka, oni su momčad na visokoj razini. No stanku smo iskoristili da ih proučimo i nadamo se da ćemo imati pravu strategiju - rekao je u najavi susreta trener Milana Stefano Pioli.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike