Sport
MŽNL "OSIJEK-VINKOVCI"

Vodeći tandem gost kod sastava iz donjeg doma
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Tomislav iz Livane u teškoj je poziciji te ima imperativ imenjaka za Cernu poslati praznih ruku

U dva će dana i tri termina osječko-baranjski i vukovarsko-srijemski nogometni četvrtoligaši igrati susrete 11. kola. Subotnji u Kneževim Vinogradima počet će pola sata kasnije od jedinstvenog termina, u 15.30 sati, ali to neće promijeniti uspostavljene odnose.



Poslije deset etapa Međužupanijske lige osječka Olimpija je na začelju redoslijeda, a domaći Borac pri vrhu uz prigodu popeti se na njega, ako bi "fenjeraš" ostavio kompletan plijen pokraj bazena u kneževim Vinogradima. Štoviše, bilo bi iznenađujuće odu li Osječani neporaženi iz Baranje, jer bodovna razlika između ta dva sastava nije slučajno toliko narasla, odnos u kvaliteti momčadi debelo je na strani Baranjaca.

Najviše bodova dosad su skupili vinkovački Dilj i Radnički iz Meca koji idu u goste gdje im, nedvojbeno, neće biti lako ostvariti nove pobjede. Vinkovački će lider u Županju kod niskoplasiranog domaćina kojem je stoga osvajanje kojeg boda imperativ. Županjski imenjak iz Meca sutradan će u Bošnjake gdje stanuje nepredvidivi i domaćinski raspoložen Zrinski, tako da će pristigli Baranjci morati biti na visokoj razini kako bi se domogli nove pobjede. O tome se isključivo razmišlja u Jarmini, kamo stiže susjed iz Starih Jankovaca s mišlju ne izgubiti, budući da su Borinci prilično relevantni sastav koji razmišlja o najvišoj poziciji ukupnog poretka. Nju su u prigodi dohvatiti već nakon toga nedjeljnog sučeljavanja, a posebice ako bi Jarminčani slavili u Boboti u odgođenom susretu. Taj je za tamošnji Borac značajan za bijeg od začelja, što će u subotu pokušati u Valpovu, ali što će mu teško poći za nogom, budući da bivši trećeligaš ima namjeru i resurse već na kraju ove sezone vratiti netom izgubljeni natjecateljski status. Aktualni su izborili sučeljeni Tomislav u Livani gdje je domaći u teškoj poziciji, odnosno pri dnu tablice te je stoga imperativ imenjaka za Cernu poslati praznih ruku. Takve se namjere i u dobrostojeće Mladosti protiv pristiglih Višnjevčana koji, međutim, sigurno nisu bez izgleda Satnicu Đakovačku napustiti odnoseći nešto. Slično kao Komletinčani iz Babine Grede, gdje je sraz otvorenog tipa sa svim, dakle, mogućim ishodima. U međuvremenu su se Grabovčani probudili, pa na krilima toga odlaze u Otok, gdje istoimeni domaćin gostima nerado prepušta bilo što. U svakom slučaju, pred nama je još jedna zanimljiva etapa Međužupanijske nogometne lige.

Dražen Lekšan
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
PAROVI 11. KOLA
Radnički (Ž) - Dilj, Valpovka - Borac (B) i Otok - Grabovac igraju sutra (subota) od 15.30 sati, a u 16 će početi susret Borac (KV) - Olimpija. Borinci - HAŠK Sokol, Šokadija - Slavonac, Zrinski - Radnički (M), Tomislav (L) - Tomislav (C) i Mladost - Višnjevac igraju u nedjelju od 15.30 sati.

Najčitanije iz rubrike