Svijet
INDIJAC OSTAJE U ZATVORU TRAJNO

Dvostruka doživotna kazna jer je suprugu usmrtio kobrom
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Dok je bila na liječenju zbog ugriza kobre, za koji je isto bio kriv Kumar, suprug joj je podmetnuo drugu otrovnicu

Indijac koji je proglašen krivim za ubojstvo supruge ugrizom kobre dok je spavala osuđen je na dvostruki doživotni zatvor. Sooraj Kumar (28) uhićen je 2020. u svom domu u južnoj državi Kerali nakon što mu je supruga umrla od ugriza zmije.Sud u okrugu Kollam ovog je tjedna proglasio Kumara krivim za ubojstvo i trovanje supruge (25) te za prijašnji pokušaj ubojstva s pomoću druge zmije otrovnice. Sudac je osudio Kumara na dvije uzastopne doživotne kazne, ali nije prihvatio zahtjev tužiteljstva za smrtnom kaznom s obzirom na njegovu dob i mogućnost reforme. Žena je doživjela smrtonosan ugriz u svibnju 2020. dok je bila na liječenju od ujeda zmije samo nekoliko tjedana prije, što je izazvalo sumnje u njezinoj obitelji koja je tvrdila da ih je njezin suprug maltretirao zbog miraza.

Istrage su pokazale da Kumar stoji iza oba pokušaja - skovao je plan koji uključuje unajmljivanje zmija i pretraživao je internet o njihovim ugrizima. Indijski vrhovni sud nedavno je upozorio na trend ubojstava ugrizima zmija u predmetu u kojemu je odbio jamčevinu za ženu i njezina ljubavnika optuženih da su koristili kobru da ubiju njezinu svekrvu u sjevernoj državi Rajasthan 2019. Najveći izazov u slučaju u Kerali bio je dokazati da je ugriz zmije bio s namjerom izazivanja smrti, a sudu je predstavljen test koji je pokazao razliku između prirodnih i induciranih ugriza.

Dvojicu optuženika u sličnim slučajevima sudovi su posljednjih godina oslobodili optužbi nakon što tužiteljstvo nije dokazalo da su otrovne zmije korištene kao "oružje za ubojstvo". H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana