Sport
NA KRAJU NI REMI NIJE BIO LOŠ

Smrznut sam i mokar, ali ipak zadovoljan...
Objavljeno 11. listopada, 2021.
Navijače hrvatske nogometne reprezentacije ništa nije moglo zaustaviti u dolasku u Gradski vrt. Unatoč hladnom jesenskom danu i kiši koja već nekoliko dana natapa Slavoniju, navijači su došli bodriti Vatrene, koje su u Osijeku čekali čak 28 mjeseci. Raspoloženje je u Gradskom vrtu prije i u početnim minutama utakmice bilo dobro, ali kako je vrijeme odmicalo, posebice nakon drugog pogotka Slovaka, pogoršavalo se i stopilo s vremenskim prilikama. Pokušavali su navijači pjesmom i povicima dati Vatrenima dodatni vjetar u leđa za pobjedu, ali nije išlo...

- Prehladno je. Smrznuo sam se i pokisao, ali sam zadovoljan jer sam, vjerojatno posljednji put u životu, imao priliku uživo gledati Luku Modrića. Žao mi je zbog remija, ali i dalje vjerujem da idemo na Svjetsko prvenstvo u Katar - razočarano je pričao Mario, koji je utakmicu došao pogledati s ekipom. Prijatelji su bili razočarani jer Hrvatska nije pobijedila, a i manje raspoloženi za razgovor.

Nakon susreta nije trebalo nikoga pitati "kako si", bilo ga je dovoljno pogledati. Navijači su Gradski vrt napuštali pokisli, u doslovnom i prenesenom smislu. Očekivali su pobjedu, a dočekali samo bod. Hrvatska navijačka kolonija iz Bosne i Hercegovine tradicionalno je jaka, a mnogi Posavljaci ne propuštaju dolazak u Osijek kada igra Hrvatska. Uvijek su se kući vraćali dobro raspoloženi, optimizam ih ni ovaj put nije napustio.

- Ma nema problema. Hrvatska prvo dobiva Maltu, pa Rusiju na Poljudu i idemo na Svjetsko prvenstvo - kazao je Bosanac, uz dodatak "nema mjesta brizi".

Možda nema, ali još u ponedjeljak poslijepodne za Hrvatsku je sve izgledalo idealno, a onda su se pojavili Slovaci i malo pokvarili stvari. Nije ništa izgubljeno, ali, umjesto novog velikog koraka prema Kataru, Hrvatska se dovela u probleme. No, što bi rekao onaj navijač iz susjedne BiH, "nema problema, dobivamo Maltu, pa Rusiju na Poljudu i idemo na SP". Nadamo se...

Gradski vrt dosad je bio mjesto sreće za Hrvate, no nakon deset pobjeda stigao je i treći remi. Na žalost, remi u važnoj utakmici na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru. G. R.
Najčitanije iz rubrike