Sport
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 2023.

Hrvatska za sada bez krivog koraka
Objavljeno 11. listopada, 2021.
Hrvatska U21 reprezentacija sjajno kroči kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Rumunjskoj i Gruziji. U tri nastupa izabranici Igora Bišćana upisali su jednako toliko pobjeda te su samo zbog slabije razlike pogodaka trenutno na drugom mjestu, ispod Austrije. No Austrijanci su svojih devet bodova osvojili iz četiri susreta jer su zabilježili poraz od Norveške, koju su mladi Vatreni svladali prošlog petka u Varaždinu (3:2).

Bio je to dvoboj u kojemu je Hrvatska ponovno sjajno krenula, vodstvom 2:0 nakon 16 minuta, što je uvelike olakšalo posao u nastavku. Iako nije bilo jednostavno jer se Norvežani nisu predavali, dva su puta smanjivali na pogodak zaostatka, no do boda nisu mogli doći. Hrvatska je ponovno bila efikasna, uz tri pogotka bilo je još izglednih situacija, a unatoč prvim primljenim pogodcima u kvalifikacijama, obrana je izdržala pokušaje gostiju te je sačuvan maksimalan učinak. Slično će izdanje trebati ponoviti i u utorak kada će mladi Vatreni gostovati u Azerbajdžanu.

- Zadovoljan sam trudom, zajedništvom i elementima obvezne igre kojima smo se morali prilagoditi. To su još mladi dečki, koji još trebaju postati prekaljeni profesionalci, ali dosadašnje izvedbe dokazuju da su igrači ozbiljni i odgovorni i bilo bi šteta ne potvrditi to i u Azerbajdžanu protiv suparnika koji ipak nije na našoj razini. Ali je bolji od onog što je pokazao u Velikoj Gorici. I tamo smo jako dobro ušli u utakmicu i na neki smo ih način uzdrmali od čega se nisu oporavili do kraja utakmice. Svjesni smo da smo bolji, ali neće biti jednostavno nakon dugog puta i potrošnje u ovoj utakmici - rekao je izbornik Bišćan, koji će u Sumgayitu morati potražiti i neka nova rješenja, ponajprije u veznom redu.

Naime, do sada naš najbolji igrač u ove tri utakmice Luka Sučić, koji je s tri pogotka i najefikasniji mladi Vatreni, pozvan je u A-reprezentaciju, umjesto kartoniranog Matea Kovačića pa će tako konkurirati danas za ogled protiv Slovačke u Osijeku.

I bez njega sjajno bi bilo nastaviti pobjednički niz te ostati na vrhu, jer ne treba zaboraviti da samo pobjednici skupina i najbolji drugoplasirani izravno idu na Euro. G. Roguljić n



Goran Roguljić
Hrvatska će u Azerbajdžanu biti bez najboljeg igrača Luke Sučića, koji je prebačen u A-vrstu

6

reprezentacija u kvalifikacijama upisalo je sve tri pobjede,

a među njima je i Hrvatska

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

Najčitanije iz rubrike