Sport
UVJERLJIV PORAZ ŽRK OSIJEK U 2. KOLU PRVE HRL

Osječanke bez izgleda u Pločama, još čekaju na prve ovosezonske bodove
Objavljeno 27. rujna, 2021.

Rukometašice Osijeka nakon drugog prvenstvenog kola i dalje su bez bodova. Nakon što su na startu Prve HRL na svom parketu minimalno poražene od Umaga, Osječanke su na gostovanju u Pločama kod Dalmatinke uvjerljivo izgubile 35:26.



Otvaranje sezone i dobar otpor Umažankama davali su nadu kako s takvim izdanjem mogu do bodova protiv kvalitetom sebi ipak bližim suparnicama. No ekipa Jasmina Mrkonje nije pokazala slično izdanje i protiv Pločanki, ponajprije u obrambenom dijelu. Početak nije dao naznačiti takav visok poraz, gošće su otvorile s 2:0, nakon čega su domaće igračice s tri uzastopna pogotka preuzele vodstvo i više se nisu našle u rezultatskom minusu. Osječanke su držale korak do 13. minute (7:8), a četiri minute kasnije našle se u prvom značajnijem zaostatku (7:11). Nije pomogla ni minuta odmora jer Dalmatinka je potom napravila seriju 5-0 te u 23. minuti imala velikih osam pogodaka prednosti (16:8). Prijetio je potpuni kolaps gošći, no potom su odradile najbolji dio susreta. U sljedećih sedam minuta ostvarile su 7-1 i smanjile zaostatak na prihvatljivijih dva gola zaostatka, s čime su i otišle na odmor (16:18).

Nadale su se Osječanke kako u drugih 30 minuta mogu i do potpunog preokreta, ali su umjesto toga brzo bile "prizemljene". U obrani i dalje nisu uspijevale zaustaviti domaće igračice, a za razliku od prvog poluvremena stao je i napad. Gotovo punih deset minuta Osijek je ostao bez pogotka, što je Dalmatinka znala iskoristiti te serijom 7-0 odmaknula na najvećih "plus devet" u 42. minuti (27:18). No, za razliku od prvog dijela, ovaj put povratka u susret nije bilo. Gošće su se najviše približile na šest šest golova zaostatka (28:22), Dalmatinka je imala i dvoznamenkastu razliku (34:24) te je na kraju uvjerljivo stigla do prvih ovosezonskih bodova.

Osječanke su još na čekanju, a novu priliku za pomicanje s bodovne nule imat će već u srijedu, kada će u dvorani Zrinjevac ugostiti Zelinu, koja je također upisala dva startna poraza. G. Roguljić



Goran Roguljić
Dalmatinka       35 (18)

Osijek       26 (16)

PLOČE - Dom športova Ploče. Suci: Nives Parađina (Marina) i Stefano Rajković (Split).

DALMATINKA - Jurina, Gustin, Galov, Lovrić, Jarak 7, Vladimir 5, Barbir, Zelić 9 (7), Bule 8, M. Žderić, Marić 3, Oršulić, I. Žderić 2, Čupić, Krilić 1, Jelčić (4+1).

OSIJEK: Borac (5+0), Lacković 3 (3), Jerčinović 5, Beljan, Horvat 4 (3), Josipović 1, Jeršek 4, Zagorščak, Pratljačić, Humel 3, Zeba, Frančić 5, Pehar 1.

SEDMERCI: Dalmatinka 7 (7), Osijek 8 (6); ISKLJUČENJA: Dalmatinka 10 minuta (Oršulić 2+2, Barbir 2, Bule 2, Marić 2), Osijek 6 minuta (Josipović 2, Zagorščak 2, Humel 2)

Najčitanije iz rubrike