Sport
FEBIRE

Biciklima iz četiri grada do cilja u Zlatnoj Gredi
Objavljeno 25. rujna, 2021.
Nakon što su u petak "odrađene" dvije biciklijade, dječja i obiteljska, u subotu će na rasporedu biti glavni događaj Festivala biciklističke rekreacije FEBIRE, biciklijada do Kopačkog rita. Ljubitelji vožnje biciklom ponovno će krenuti iz četiri grada, a zajednički im je cilj Zlatna Greda. Iz Belišća je polazak u 9.30 sati, iz Osijeka u 10 (ispred Veslačkog kluba Iktus), a u 11 će krenuti karavane iz Belog Manastira i Vukovara. Potonja će biti i za one "ozbiljnije" bicikliste, odnosno one kojima veća brzina neće biti problem.

No za najveći broj sudionika najvažnije je u "normalnom" tempu odvoziti predviđenu kilometražu, u društvu brojnih istomišljenika, te po gotovo ljetnom vremenu, jer u subotu bi ih trebalo pratiti sunčano i toplo vrijeme. Prošle je godine ukupno sudjelovalo oko 600 biciklista, a ove se očekuje i veća brojka. Svečano otvaranje osječkog dijela karavane bit će u 9.50 sati, a svi oni koji se do sada nisu prijavili preko interneta mogu to učiniti i danas na startu.



Svi sudionici moći će od 14 sati u Lovačkom domu Zlatna Greda uživati u koncertu Igora Delača, a potom će moći birati i hoće li se priključiti nekim drugim subotnjim događanjima, poput vinskog maratona u Zmajevcu, revijalne utrke s braćom Sinković i braćom Lončarić u sklopu Iktus Challengea ili jednostavno opustiti se uz "In da sofa". G.R.
Najčitanije iz rubrike