Sport
NAKON GORICE, A PRIJE ŠIBENIKA

Mierez prolazi lošiju fazu, ali treba biti strpljiv i čekati ga
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Nismo mogli dovesti pojačanja koja će odmah ući u prvu momčad, ovi koji su došli trebaju vremena za prilagodbu

Toliko nedorečenosti, a na tablici Prve HNL to uopće ne izgleda loše. Tako bi se mogao opisati prvi krug prvenstva koji je bijelo-plavima i njihovim navijačima donio više stresa nego radosti.



Međutim, to je sad "voda koja je prošla ispod mosta". Sve što je bilo treba zaboraviti jer tek je prošao prvi krug sezone. Bit će tu još gadnih borbi, a za Osijek stvari i ne izgledaju tako loše. Nije blistao, ali je svejedno u vrhu tablice. I to je u ovom trenutku najvažnije. Svi bismo željeli gledati lepršaviji i ljepši nogomet od Osijeka, ali na kraju dana opet će rezultat biti taj koji će odrediti sezonu.

Strpljenje je ključno


Puno je faktora zbog kojih Osijek ne može uvijek držati razinu iz prošle sezone, a opet malo je njih zbog čega već sada treba biti nestrpljiv. Bjelica i njegova momčad zaslužili su kredit jer prije ili poslije ono što danas ne funkcionira sjest će na svoje mjesto.

- Nismo mogli dovesti pojačanja koja će odmah ući u prvu momčad i dati svoj pun doprinos. Doveli smo igrače, poput Hiroša, Fiolića i Gržana, koji su došli s niže razine rada i ambicija, pa im treba malo vremena kako bi pohvatali sve što se od njih traži. Trebamo biti strpljivi - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Zapravo, Osijekov najveći problem u ovom trenutku je doprinos krilnih i veznih igrača kada je u pitanju realizacija. Prošle sezone oni su producirali 20-ak pogodaka, a ove je taj učinak mnogo skromniji.

- Slažem se. Način na koji igramo traži od igrača na tim pozicijama bolju statistiku. Zato i tražimo druga rješenja dok sve to ne sjedne na svoje mjesto. Doduše, mijenjali smo formacije, igrali bez krila, sve je to razdoblje tranzicije. Vjerujem kako ćemo u nastavku sezone biti bolji na tom planu - kaže Bjelica.

Jedan od problema koji se nadvija nad Osječanima su siromašna prva poluvremena utakmica. Bijelo-plavi su ove sezone u prvenstvenim susretima zabili samo dva pogotka u prvih 45 minuta.

- Teško je odgovoriti na to pitanje. Statistički gledano, većina momčadi u HNL-u zabija pogotke u posljednjih 30-ak minuta utakmice. Mi zbog toga nećemo mijenjati svoj plan igre. Zapravo, vrlo vjerojatno je baš činjenica što napadamo visoko od prve minute uzrok zbog čega većinu pogodaka zabijamo u drugom poluvremenu. Dok su nam suparnici svježi i taktički odgovorni, uspijevaju odolijevati pritisku, ali kad to u nastavku utakmice popusti, onda sve što smo dotad radili dođe na naplatu. Zato mislim kako ne trebamo mijenjati način igre, već trebamo biti uporni i odlučni - smatra Bjelica.

Puno se priča o Ramonu Mierezu, koji nije učinkovit kao prošle sezone, kada je bio prvi strijelac HNL-a. Sada mu ne ide najbolje jer u devet kola zabio je tek dvaput, ali to nije isključivo njegov problem. On se vrti oko doprinosa cijele momčadi, jer Ramon i dalje za nju radi jako puno, a trenutačno mu ona ne vraća na adekvatan način.

Ramona treba čekati


- Ramon uopće nije sporan. Odlično radi na treninzima i krenut će ga prije ili poslije. Samo ne treba biti nestrpljiv zbog realizacije. Čekat ćemo ga koliko treba, u međuvremenu dobro je što zabijaju Topčagić i Daku. Puno razgovaramo s Ramonom i pokušavamo ga opustiti iako je uvijek lakše pričati nego provesti u djelo. On je naš prvi napadač, takve faze se događaju napadačima, problem postoji, ali nije tako velik. Svjestan sam kako on sebi pravi najveći pritisak jer se od njega puno očekuje, pa baš zbog toga ga pokušavamo opustiti koliko je to moguće - zaključio je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

U cijeloj priči najvažnije je što Bjelica probleme ne gura pod tepih, već ih pokušava riješiti. Takav će pristup bijelo-plave odvesti na pravi put. Samo treba biti strpljiv...



Dalibor Keler
ČAK 16 REPREZENTATIVACA
NK Osijek može se pohvaliti s niz poziva za razne reprezentativne selekcije. Naravno, u fokusu su uvijek “A” selekcije, Mile Škorić i Ivica Ivušić opet su se našli na popisu hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, Laszlo Kleinheisler igrat će za Mađarsku, Damjan Bohar i Mario Jurčević su u krugu slovenskih reprezentativaca, a Ndockytu Konga. Od Osječana u mlađim reprezentativnim selekcijama su Adrian Leon Barišić U-21 BiH, za U-19 reprezentaciju Hrvatske pozvani su Franko Kolić, Ivan Cvijanović i Ivan Baković, za U-18 Tin Sajko, Šimun Mikolčić i Domagoj Bukvić, za U-17 Roko Perković, Krešimir Vrbanac i Filip Mažar.

Šubićevac
OSIJEK U SUBOTU IGRA SA ŠIBENIKOM

Najčitanije iz rubrike