Sport
BSK U OSMINI FINALA KUPA

Za 86. rođendan fešta na koju stiže i prvak Hrvatske
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Ako na ovoj stepenici treba zaključiti borbe u Kupu, najbolje je da to onda bude protiv najboljih

Svladavši na domaćem terenu (drugo)ligaškog konkurenta iz Vinkovaca (1:0), nogometaši BSK-a ponovili su najveći klupski doseg plasiravši se među 16 najboljih momčadi u aktualnom natjecateljskom ciklusu za Kup Hrvatske. I u sljedećoj rundi dobili najjačeg i najatraktivnijeg mogućeg suparnika koji je u službenom susretu ikada gostovao u Bijelom Brdu, selu s krajnjeg istoka Hrvatske gdje se nogomet organizirano igra već 86 godina.



Za taj će rođendan u posjet doći državni prvak i branitelj naslova u Kupu - zagrebački Dinamo. Iako su Zagrepčani čisti zicer za prolazak, u Bijelom Brdu su zadovoljni, to im je protivnik po želji i mjeri jer ako već treba zaključiti borbe u Kupu, najbolje je da to bude protiv našeg najboljeg kluba iako se u svlačionici BSK-a, nedvojbeno, razmišlja kako preskočiti i tu prepreku! Ta modra će, vjerojatno, privući više gledatelja nego što je ikad prije bilo na bjelobrdskom zdanju koje u doista reprezentativnom ruhu zadovoljava kriterije i za borbe na (naj)višoj državnoj razini nego na kojoj je BSK danas već u četvrtoj sezoni. Svake sljedeće bilježeći novi iskorak najvidljiviji na (umjetnom) travnjaku gdje su štićenici trenera Tomislava Steinbrücknera proteklo prvenstvo završili na trećem mjestu, a sada, poslije šest etapa, zauzimaju četvrto uz bod manje od prvoplasiranoga...


- Nakon što smo zasluženo apsolvirali susjeda iz Vinkovaca, želja nam je bila u sljedećem krugu dobiti atraktivnog prvoligaša na domaćem terenu koja je naposljetku i uslišena! Na najbolji mogući način jer se s Dinamom ne možeš svaki dan susretati na takvoj razini koju smo dosegnuli! Nagrada je to igračkom kadru koji je ljetos značajnije redizajniran i malo trpi realizacija, ali smo dobili na kompaktnosti tako da ponovno imamo relevantnu ligašku ulogu. Mnogi od mojih mladića nisu imali prigodu (od)igrati susret kao ovaj koji slijedi s europskim klubom, tako da će imati neposrednu spoznaju o trenutačnim mogućnostima i potencijalu koji je kod nekih sigurno iznad drugoligaškog. O tome i razmišljaju, ali vjerujem da se neće opteretiti nego da će uživati u nesvakidašnjem događaju, koji će sigurno biti popraćen zavidnim gledateljskim dekorom te pri tomu dati što objektivno mogu. Jasno da se unaprijed ne odričemo prava na uspjeh, a bit će ako odigramo pravi susret i zadovoljno napustimo teren neovisno o ishodu posebice jer su gosti izraziti favoriti. To će, međutim, morati dokazati igrom, a u našu uopće ne sumnjam, tako da s radošću iščekujemo taj ogled - pričao je BSK-ov šef struke pod čijom se palicom klub iz mjesta s približno 2000 stanovnika definitivno etablirao na hrvatskoj nogometnoj mapi.


Dražen Lekšan
Spektakl i u Belišću, dolazi Hajduk
Parovi osmine finala Kupa Hrvatske formirani su na temelju koeficijenta uspješnosti u Kupu u posljednjih pet sezona i to tako da pobjednik para 1/16 finala (Oriolik - Zagreb) igra s pobjednikom para 1 (Pitomača - Rijeka), pobjednik para 15 s pobjednikom para 2 i tako dalje. Osmina finala igra se na jednu utakmicu, i to 27. listopada, a sastaju se: Oriolik (Oriovac) - Rijeka, BSK (Bijelo Brdo) - Dinamo, Belišće - Hajduk, Rudeš - Osijek, Varaždin - Lokomotiva, Rudar (Labin) - Istra 1961, Šibenik - Slaven Belupo i Gorica - Mladost Ždralovi.

Najčitanije iz rubrike