Sport
SVJETSKE SPORTSKE ŠKOLSKE IGRE

Veronika Vilk u Beogradu osvojila srebro
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Beograd je bio domaćin prvih Svjetskih sportskih školskih igara, popularne Školarijade, na kojima je nastupilo više od 2500 dječaka i djevojčica, učenika osnovnih škola. Unatoč pandemiji i strogim pravilima, u srpskom glavnom gradu okupilo se zaista brojno društvo iz 43 države, a nadmetanje se odvijalo u čak 14 sportova. Osnovnoškolcima nije smetalo što moraju nositi zaštitne maske, često upotrebljavati dezinfekcijska sredstva ili mjeriti temperaturu... jer je ugođaj velikog natjecanja bio prekrasan. Na jednom mjestu toliko vršnjaka koji su branili boje svoje škole, grada i države nije viđeno već dugo vremena. U Beogradu su bili i mladi Hrvati, za slatinsku Osnovu školu Eugena Kumičića i hrvatsku reprezentaciju u hrvanju nastupile su Tia Hršak u kategoriji do 54 kilograma i Veronika Vilk u kategoriji do 66 kilograma. Tia je ostvarila jednu pobjedu i tri poraza, čime je na kraju zauzela peto mjesto, a Veronika je s tri pobjede i jednim porazom bila ukupno druga. Trener hrvatske hrvačke reprezentacije na Školarijadi bio je Mario Petrak, dok je Slatinčanin Josip Grahovac na natjecanju sudjelovao kao sudac.

- Ovo je još jedan veliki uspjeh za Osnovnu školu Eugena Kumičića, za Hrvački klub Slatina i za reprezentaciju Hrvatske - poručio je Borivoje Kocić, ponosni trener i tajnik Hrvačkoga kluba Slatina.

Jedna Školarijada je završila, a mladi učenici sportaši nadaju se kako će ona sljedeće godine biti mnogo opuštenija i napokon bez zaštitnih maski, distance i bojazni od zaraze. P. Ž.
Najčitanije iz rubrike