Sport
IGOR VUKADINOVIĆ POKI

Kad su Osječani zabili,
probudio sam pola Tokija
Objavljeno 2. kolovoza, 2021.
Osječanin je na Olimpijskim igrama bio sudac na natjecanju BMX freestyle na kojemu je zlato odnio Australac Logan Martin

Stigli smo u Tokio u srijedu. Negdje oko 2 u noći uhvatio me je "jet lag" i nisam mogao više zaspati. Oko 4 sata sjetio sam se kako igra Osijek s Pogonom. Pronašao sam stream i gledao. Kolegica iz susjedne sobe rekla mi je kako se iz moje sobe čuo urlik da sam probudio cijelo susjedstvo. Poslije sam joj objasnio da je moj nogometni klub zabio gol, pričao nam je Igor Vukadinović Poki, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju bio sudac na natjecanju u BMX freestyle.



Osječaninu je ovo već četvrti boravak u Japanu. Bio je i prije nekoliko mjeseci zajedno sa skupinom svojih kolega iz Hrvatske kada su postavljali olimpijski skatepark, a prije toga sudio je i na natjecanjima u Hiroshimi i Nagoyi, pa je otprilike upoznat s japanskom kulturom i stilom života. Ipak, još uvijek je svima nama teško naviknuti se na brojna ograničenja, pa je stoga vrlo malo doživio olimpijskog duha.

- Moj boravak u Tokiju svodi se na vožnju između Olimpijskog parka i hotela koji su otprilike udaljeni pola sata vožnje. Otprilike toliko sam udaljen i od Olimpijskog sela, no s našim uspješnim sportašima, zbog silnih ograničenja, nisam imao prilike biti niti sam mogao odgledati bilo koje drugo natjecanje osim ovih koji se održavaju u skateparku - pričao je Vukadinović, koji hvali kompletnu organizaciju.

- Znate kako je to u Japanu. Sve je uvijek na sto posto. Odradili su odličan posao i ne mogu se ni na što požaliti. Čak ni na hranu. U hotelu mi je europski meni.

Poki je bio među petoricom sudaca plus glavni sudac na natjecanju za BMX race. Zlato je osvojio Australac Logan Martin, pobjednik osječkog Pannonian challengea 2019. godine. Drugi je bio predstavnik Venezuele Daniel Dhers, koji je postao jedan od zaštitnih znakova Pannonian challengea. Treći je bio Britanac Declan Brooks. Nažalost, među devetoricom koji su se u Tokiju borili za medalje nije bilo našeg najbolje freestylera Marina Ranteša.

- Od devetorice koji su nastupili u Tokiju, mislim kako samo Japanac Nakamura nije nastupio kod nas u Osijeku. Marin je, nažalost, bio prva rezerva, znači ukupno deseti na toj listi. Da je sudjelovao, uvjeren sam da bi se mogao boriti za medalje premda su skokovi koje su prikazali finalisti doista bili vrhunski. Uvjeren sam kako će se Marin plasirati i boriti za medalje već za tri godine na Olimpijskim igrama u Tokiju - pričao je Vukadinović koji se u Hrvatsku vraća u utorak nakon što danas još odradi posljednja testiranja u Japanu.

Marina Ranteša i zvijezde olimpijskog BMX freestyela moći ćemo vidjeti 14. kolovoza na Pannonian challengeu. Ovogodišnje natjecanje u ekstremnim sportovima u Osijeku traje od 11. do 15. kolovoza.



Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike