Sport
VESLAČKI SP ZA MLAĐE SENIORE

Braća Lončarić odveslala u finale
Objavljeno 9. srpnja, 2021.
Osječka veslačka braća nastavljaju sa sjajnim rezultatima ove sezone. Patrik i Anton Lončarić plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva za mlađe seniore koje se održava u češkim Račicama.

Lončarići su u srijedu bili najbolji u svojoj kvalifikacijskoj skupini dvojaca bez kormilara i izravno ušli u polufinale, gdje su imali teži posao, ali ugrabili su mjesto među prvih šest najboljih mlađeseniorskih posada. U polufinalnoj utrci britanski dvojac Calvin Tarczy i Douwe De Graaf prvi je prošao ciljem s vremenom 6:24.96, drugi su bili Rumunji Andrei Mandrila i Alexandru-Laurentiu Danciu sa 6:26.93, a Lončarići treći s vremenom od 6:28.52 minute što je bilo dovoljno za mjesto u finalu koje je na rasporedu danas (subota). Osim osječke braće, Britanaca i Rumunja, u finalu će veslati i posade Litve, Turske i Grčke. Inače, Lončarićima je regatna staza u Račicama dobro poznata. Tamo su 2018. godine veslali na Svjetskom juniorskom prvenstvu i kući se vratili s brončanom medaljom. Tamo su postavili i još uvijek važeće najbolje svjetsko juniorsko vrijeme u "dvojcu bez" odveslavši utrku za 6:27.91 minutu.

U Češkoj je još jedan osječki "iktusovac" Ivan-Ante Grgić koji je izborio plasman u polufinale u dvojcu na pariće s Patrikom Papcem iz VK-a Trešnjevke. U kvalifikacijskoj utrci Grgić i Papac bili su treći, tako da su se za ulazak u polufinale morali boriti u repasažu u kojemu su prve dvije posade išle u poluzavršnicu. Kombinacija Grgić/Papac završila je na drugom mjestu s vremenom 6:29,36, dvije sekunde iza prvoplasiranih Rusa. Polufinalna utrka dvojaca na pariće na rasporedu je u subotu, a Grgića i Papca očekuje borba s dublovima iz Danske, Grčke, Španjolske, Njemačke i Velike Britanije.

Odlične su bile i sestre Jurković, koje su se plasirale u A-finale "dvojca bez", Goran Mahmutović će veslati u E-finalu samaca, a Bruna Milinović u C-finalu također skifa.

I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike