Sport
HRVATSKI NOGOMETAŠI SAMOKRITIČNI

Lovren: Pa kako da
skačem, kao svijeća?!
Objavljeno 19. lipnja, 2021.
Respektiramo kvalitetu Hrvatske i zato moramo biti zadovoljni bodom, rekao je Patrik Shick, strijelac za Češku

Nije se nitko skrivao iza floskula u taboru hrvatske reprezentacije nakon završetka susreta. Svjesni su kako Hrvatska na ovom natjecanju ne izgleda dobro. Isto tako, bod protiv Češke još uvijek nas ostavlja u igri za plasman u drugi krug. Za to Hrvatska mora pobijediti Škotsku. I mora izgledati bolje.



Ogromna je odgovornost na izborniku Zlatku Daliću. Da budemo iskreni, njegove zamisli su i naličje igre na terenu. A to je jako loše. Međutim, Dalić je nakon susreta priznao kako su igrači u prvom poluvremenu igrali nešto suprotno dogovoru.

Gorak okus


- Radili smo presing koji nije bio dogovoren, nije bio potreban. Protivnik je bio življi prvi dio utakmice u kojeg smo ušli slabije. Bili smo sporiji, tromiji, puno se mučimo, trčimo pojedinačno. Fali nam očito energije. Drugo poluvrijeme smo bili kvalitetniji. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristili. Na kraju 1:1 po meni zaslužen rezultat. Ostaje sve u našim rukama. Treba nam pobjeda za odlazak dalje, komentirao je hrvatski izbornik koji je na poluvremenu Antu Rebića i Josipa Brekala zamijenio “dinamovcima” Petkovićem i Ivanušecom.

Dalića ne napušta optimizam. Na press konferenciji morao je odgovarati na pitanje o nagađanjima turskih medija kako će nakon EURO-a preuzeti turski Fenerbahče.

- Nemam pojma o tome. Ja samo gledam na Škotsku.

Hrvatski senatori, svi su redom bili vrlo kritični. Ivan Perišić je bez zadrške nakon susreta izjavio:

Bilo je loše moramo puno bolje. Od Livakovića pa do zadnjeg igrača. Ušli smo slabo u utakmicu. Primili smo gol iz prekida, poslije smo nešto odigrali, ali nije to, to. Moramo dati barem 20-30 posto više jer ako ne bude li tako idemo kući nakon treće utakmice. Bit će teško, nikada nismo Škote pobijedili, imaju iza sebe publiku. Imamo četiri dana da se odmorimo, popričamo i promijenimo nešto.

Luka Modrić je proglašen igračem utakmice. Nikakva mu to nije utjeha.

- Ostaje gorak okus. Nadali smo se pobjedi, nažalost, nismo došli do nje. Ušli smo u utakmicu jako loše. U drugom poluvremenu smo se konsolidirali, mislim da smo u drugom bili bolja ekipa, bili smo opasniji, stvorili bolje prilike, zabili smo, mogli smo još koji ali nismo uspjeli doći do drugog gola. Ništa, treba nam pobjeda za plasman u drugi krug. Znamo što nam je činiti. Ako želimo proći moramo pobijediti i to je po meni dobra stvar. Treba analizirati gdje smo griješili i što treba popraviti u toj utakmici.

Nije još kraj


Dejan Lovren osvrnuo se na situaciju u prvom poluvremenu kada je skrivio kazneni udarac. Koji je dosuđen nakon pregleda VAR-a. Lovren se ne slaže s odlukom španjolskog suca Carlos Del Cerro Grandea.

- Razočaran sam tom odlukom. Ja Shicka nisam mogao uopće vidjeti. Ono je bila prirodna pozicija mojih ruku. Tako skačem cijeli život. Tako su me učili. Kako da skačem? Kao svijeća bez ruku. Ja ne bih svirao penal, a sudac ga nije niti vidio. Da nije bilo VAR-a ne bi ni bio penal.

I Lovren je bio samokritičan:

- Nećemo se lagati, reprezentacija ne izgleda dobro. Ovo nije na našem nivou. Ovako ako nastavimo igrati kao prvo poluvrijeme neće završiti dobro. Nešto smo pokazali u drugom poluvremenu, ali nedovoljno dobro. Neke stvari ne štimaju, ali nije još kraj. Ima još jedna utakmica, sve je još u našim rukama. Navijačima želim poručiti da ćemo dati više od ovoga. Mi smo sami svjesni da ovo nije bilo dobro. U nekim situacijama kao da smo poluaktivni. Ne znam zašto smo čekali. Ne smijemo dopustiti da nam suparnik igra ovako kako su odigrali.

Izbornik Češke Jaroslav Šilhavy bio je iznenađen nekim dijelovima utakmice.

- Bio sam iznenađen koliki smo posjed imali u prvom poluvremenu. Suparnik nas nije toliko pritiskao, puštao nas je igrati. Imali smo u tom dijelu neke poluprilike, na kraju smo zabili iz penala. Na kraju smo zadovoljni rezultatom. Obično su četiri boda dovoljna. Brojevi nam idu u korist, ali još ništa nije sigurno.



Krešimir Lacković
Gary Lineker

nogometna legenda

Ohrabruje vidjeti da je VAR svuda jednako smiješan. Ovo nikada nije penal.

Možda ste propustili...

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike