Sport
"ZEČICE" SU PONOVNO NAJBOLJA ŽENSKA NOGOMETNA EKIPA U HRVATSKOJ

Naslov prvaka je tamo gdje mu je i mjesto - u Osijeku
Objavljeno 9. lipnja, 2021.

U razmaku od tri dana u dva su finalna sučeljavanja nogometašice Osijeka i Splita remizirale nedirnutih mreža, nakon čijih su 180 minuta bila oprečna zadovoljstva u taborima, budući da se prošloga četvrtka u Krapini splitski radovao osvojivši Kup Hrvatske boljim izvođenjem jedanaesteraca, a u nedjelju je Osječankama, na Elektrinom igralištu Kraj Drave, po 23. put pripala titula prvaka države, iako u sva četiri ovosezonska "el-clasica" nije bilo pobjednika.



Kako su obje ekipe u ostalih 16 utakmica uzimale kompletan plijen, odlučio je raspored pogodaka, budući da su tri prethodna derbija za bodove završena identičnim rezultatom 2:2, od kojih su dva bila na terenu Splićanki, tako da su Osječankama, osim, dakako pobjede, odgovarali zaključni remiji 0:0 i 1:1 te 2:2, jer imaju uvjerljivo bolju ukupnu gol-razliku. Bila je to prava rovovska bitka izjednačenih sastava kojima je neuvjerljivi sudac Patrik Kolarić iz Strahonineca, zbog neuobičajenoga naboja u ženskim sučeljavanjima dodijelio ukupno čak devet žutih kartona (3+6). Osjetila se važnost susreta, jer ekipe, osim mnogo obvezne i borbene, uz to i nervozne igre, nisu demonstrirale kombinatornu. Sputanije su bile, inače, lepršavije Osječanke, tako da su se čvršće Splićanke nametnule, posebice u prvom dijelu nastavka, kada nisu realizirale nekoliko prigoda pogodivši pritom u dva navrata okvir vrata. Nakon toga domaći se sastav oslobodio pritiska i uz potporu 500-tinjak znatiželjnika, odnosno navijača, vratio državni primat tamo gdje je najčešće bio. Vrativši se istodobno na međunarodno scenu, jer će predstavljati Hrvatsku u sljedećem ciklusu Lige europskih prvakinja, gdje su dva puta dospjele u 1/16 finala...


- Četiri, odnosno pet puta remizirati u sezoni s istim protivnicama, najbolje svjedoči o izjednačenosti sastava! Nedjeljni sraz nije bio na tragu prethodna tri za bodove u kojima smo mogle riješiti pitanje ukupnog pobjednika prije zadnjeg kola, budući da smo boljom igrom bili nadomak pobjeda koje su nam Splićanke onemogućile svaki put s(p)retno se izvukavši nakon rezultatskih zaostataka. Znale smo stoga da uz maksimalni doprinos svih nas na terenu treba i zrnce sreće kako bi se došlo do željenog uspjeha, a što se na kraju poklopilo, točnije vratilo nam se u pravom trenutku koji smo zalaganjem isprovocirali. Posljedica je vraćanje državnog primata u prirodno osječko stanište, a čiju zasluženost nam ne može nitko osporiti, posebice u kontekstu ostatka sezone kada smo znatno uvjerljivije od Splićanki rušile protivnice. Njih nismo u potpunosti uspjele srušiti, ali ni one nas, u čijem je kontekstu posebice bio psihološki težak zaključni okršaj u kojem na svom terenu nismo imale pravo na kiks, a gošće su jurnule na sve ili ništa. Grč je itekako bio prisutan te je izostala naša pas igra, tako da se ona pretvorila u rovovsku bitku na mišiće i htijenje kojeg je bilo na pretek, pa je, uz gledateljsku potporu, nagrada u obliku pobjedničkog pokala došla u naše ruke, nakon čega sreći nije bilo kraja, iako smo se osjećale kao da smo odigrale više susreta, a ne jedan iznimno zahtjevan - u dahu ga je (pre)pričala osječka najiskusnija nogometašica Kristina Nevrkla, koja je bila središnja figura nedjeljnog zaključnog hrvatskog ženskog "el-clasica" na stoperskoj poziciji zaustavljajući gotovo sve pokušaje igračica Splita.


Dražen Lekšan
U četiri ovosezonska susreta sa Splitom nije bilo pobjednika, pa je odlučio međusobni omjer pogodaka
LIGA ZA PRVAKA
 

Rezultati 20. kola:

Osijek - Split 0:0 i Dinamo (Zagreb) - Agram (Zagreb) 1:1.

Tablica

1.Osijek**20**16**4**0**136:11**52

2.Split**20**16**4**0**95:12**52

3.Dinamo**20**10**1**9**44:30**31 4.

Agram**20**7**2**11**33:81**23

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike