Sport
LIGA PRVAKA

U Londonu sve opcije otvorene
Objavljeno 5. svibnja, 2021.
Večeras ćemo doznati i drugog finalista nogometne Lige prvaka. Nakon prve polufinalne utakmice, svakako zadovoljniji je Chelsea, koji je napravio dobar posao u Madridu. Nije izgubio, zabio je pogodak i sada ipak s manje pritiska dočekuje uzvrat na svom travnjaku.

- Odradili smo tek pola posla, onaj glavni, najteži dio čeka nas večeras. U Madridu smo dominirali prvo poluvrijeme, mogli smo postići još koji pogodak, koji bi nas dodatno približio Istanbulu. Sve je još otvoreno, ali spremni smo napraviti taj odlučujući korak i izboriti utakmicu za naslov europskog prvaka - kaže Christian Pulišić, strijelac pogotka u prvom ogledu, koji bi se možda mogao pokazati i presudnim. Trener Bluesa Thomas Tuchel ima identičnu situaciju kao i prošlog tjedna. A to znači da su svi spremni za nastup osim našeg Matea Kovačića, koji se nije uspio oporaviti.

- Mateo nam nedostaje, a dobra vijest je da smo imali tri dana za odmor i rekuperaciju, stoga Real dočekujemo u gotovo optimalnom izdanju. Ovo je nokaut-utakmica, ulog je najveći mogući. Jasno da postoji i pritisak, ali moramo biti optimistični jer samo takvim pristupom možemo preko Reala - kaže Tuchel.

Hrvatskog obračuna na travnjaku neće biti, ali Luka Modrić će, naravno, zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi kraljevskog kluba, koji nije bez problema. Posljednji je izvan stroja ispao stoper Raphael Varane, koji još nije izgubljen za nastup. Još prije je jasno da su sigurno izvan konkurencije Lucas Vazquez i Dani Carvajal, dok su pod upitnikom i dalje Ferland Mendy i Sergio Ramos. No ako Varane i definitivno otpadne, tada ni aktiviranje kapetana Ramosa nije nemoguća misija.

- Nismo u prvoj utakmici ostvarili što smo željeli, ali i tih 1:1 je za nas i dalje aktivan rezultat. Imamo viziju koju moramo realizirati ako želimo proći - kratko je rekao trener Zinedine Zidane. Na Stamford Bridgeu je večeras (21) sve otvoreno, ali laganu prednost ipak dajemo domaćinu. N. B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike