Sport
OSIJEK II U ZAGREBU

Dobiti Dinamo II i otići prema vrhu
Objavljeno 28. travnja, 2021.
Nogometaše Osijeka II danas čeka gostovanje kod Dinama II u zaostalom susretu 27. kola Druge HNL. Osječani su u prošlom kolu zabilježili jednu od svojih uvjerljivijih pobjeda ove sezone, i to protiv bjelobrdskog BSK-a, momčadi koja je u tom trenutku bila lider drugoligaškog natjecanja. Tim dobrim nastupom mladi Osječani su samo još jednom pokazali kako im odgovaraju utakmice protiv suparnika koji su pozicionirani pri samom vrhu tablice, ali sada ih čeka jedan posve drukčiji susret. Dinamo II je posljednjeplasirana momčad lige, ali bijelo-plavi se ne trebaju zavaravati tom činjenicom jer je riječ o dobroj momčadi koja je sposobna pobijediti svakoga. Iako nemaju rezultatske imperative, Osječani žele na kraju biti što bolje plasirani, a eventualna pobjeda u Zagrebu vratila bi ih među tri prvoplasirana sastava prvenstva. Samim time motiva im neće nedostajati.

- Protiv BSK-a smo doista odigrali dobru utakmicu, i to bismo htjeli ponoviti protiv Dinama II. Voljeli bismo biti što bolje plasirani iako nam to nitko ne nameće. Ipak mi između sebe pričamo kako bi se bilo lijepo još više podići na tablici. Sada nam slijede dvije možda i najslađe utakmice, protiv Dinama II, a potom i s Hajdukom II na Poljudu. Naravno da nam je stalo pokazati da Osijek ima najbolju B momčad od ova tri kluba - rekao je Martin Sekulić, prvi strijelac Osijeka II.

S obzirom na to da njegovu momčad u četiri dana očekuju dva gostovanja, trener Igor Tolić vjerojatno će rasporediti igračke snage jer nema preširok roster. Dobra je vijest za njega što uoči susreta s Dinamom II nema suspendiranih igrača, pa će na teren moći poslati momčad za koju smatra kako će se najbolje suprotstaviti Zagrepčanima.

- Dinamo II ima dobru momčad i pojedince, a zbog čega su na dnu tablice, doista ne mogu komentirati. No mi se ionako nikada ne bavimo suparnikom, već gledamo isključivo sebe te želimo u svakoj novoj utakmici biti bolji negoli u onoj prethodnoj - rekao je trener Osijeka II.

Današnji susret Dinamo II - Osijek II igra se na stadionu u Kranjčevićevoj s početkom u 15 sati.

Vjerojatni sastav: Kovačević, Benić, Barišić, Karamatić, Mekić, Babin, Hanuljak, Latković, Stranput, Kuprešak, Sekulić. D.Keler
Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike