Sport
ŽNK OSIJEK NA ČELU PORETKA

"Zečice" uhvatile zalet za zahtjevnu završnicu sezone
Objavljeno 21. travnja, 2021.
Do kraja predstoji još šest susreta doigravanja te polufinalne i finalna utakmica Kupa Hrvatske
Osim udaljenijeg puta, i Zadranke su se iskazale problematičnijima jer su bile dvostruko jače nego u jesenskom osječkom sučeljavanju kada su ŠRC "Ante Gotovina" napustile sa šest lopti u mreži (6:0). U svojim "Stanovima" nogometašicama Osijeka odolijevale su do završnice prvoga poluvremena kada su ih probile kapetanica Izabela Lojna te Mateja Bulut te tako, praktički, definirale smjer bodova za Slavoniju.


U Dalamaciju trener Marijan Vuka nije mogao povesti sav raspoloživi kadar jer je prva ligaška topnica Lorena Balić pauzirala zbog akumuliranih žutih kartona, a izostale su još iskusna Martina Šalek i mlada Dora Adamović. Potonja je time propustila iznova su sučeliti sa sestrom Nensi, koja čuva vrata Donata, što joj nije u tri navrata uspjelo. Nakon, naime, vodstva Osječanki na odmoru od 2:0, odmah u drugoj minuti nastavka Lojna je svladala domaću čuvaricu mreže poslije čega se one nisu više tresle te su gošće kući otišli s tri pogotka prednosti i tri boda po koja su ponajprije došle. "Zečicama" je pobjeda u zadarskim "Stanovima" trebala kako bi zadržale prvo mjesto nakon osnovnog dijela prvenstva od 14 kola te u šestoetapno doigravanje za prvaka krenule s "jedine" koja donosi zaključno i izvjesno odlučujuće sučeljavanje na domaćem igralištu koje je, u međuvremenu, preseljeno "Kraj Drave". Na njega će tada doći aktualni prvak Split, ali prije toga zagrebački sastavi Agrama i Dinama koje su preostale protivnice Osječankama u Ligi za prvaka.
- Nismo sve bile na okupu u posljednjem susretu prvoga kruga prvenstva, ali mi koje smo istrčale u "Stanovima" bile smo bolje od domaćih igračica, tako da smjer bodova nije bio upitan. Za razliku od brojnih prijašnjih susreta za probiti nedjeljnog protivnika trebalo nam je više od pola sata, a kada nam je to pošlo za nogom, tada sam ubrzo ubacila i drugu loptu u domaću mrežu nakon čega, praktički, nije bilo upitno kome će pripasti pobjeda. Možemo mi igrati i znatno bolje nego u Zadru, ali je primarno bilo uzeti bodove te zadržati lidersku poziciju, što nam je uspjelo, tako da smo dalmatinsku misiju potpuno ispunile. Apsolvirale smo samo prvu etapu do konačnog cilja, a to je povratak titule prvaka Hrvatske, ali i kući donijeti pokal namijenjen pobjedniku državnog Kupa, za što će trebati bar dva puta svladati od ukupno tri utakmice ekipu Splita koja nam je u protekle dvije sezone preotela oba primata. Moramo se, međutim, koncentrirati i na Agram, odnosno Dinamo, koji se svakodnevno diže, te se s njima ne mogu očekivati lakši obračuni. "Dinamovke" su nam to prije desetak dana demonstrirale te nas dodatno mobilizirale kako bismo sezonu kanalizirale na željeni način. Neće biti lako, ali i ne očekujemo da nam itko bilo što pokloni jer sigurno imamo kapacitete za ispunjenje plana - optimistički je kazala Mateja Bulut, praktički najstandardnija i najkonstantnija nogometašica Osijeka. Sljedeći suparnik Osječanki u doigravanju je Agram u Zagrebu, s kojim će tamo biti dvostruki program jer će se dan prije sastati u polufinalu Kupa Hrvatske u čije se, pak, finale već plasirala ekipa Splita.


Dražen Lekšan
Rezultati 14. kola
Donat (Zadar) - Osijek 0:3, Dinamo (Zagreb) - Agram (Zagreb) 1:0, Split - Neretva (Metković) 8:0 i Marjan (Split) - Viktorija (Slavonski Brod) 0:0.
Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike