Sport
IGRAT ĆE SE I U RIMU

Talijani se bojali gubitka EP-a, pa dopustili ulazak gledatelja na Olimpico
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Talijanska vlada dopustila je povratak gledatelja na utakmice skorašnjeg Europskog nogometnog prvenstva na rimskom stadionu Olimpico s najmanje 25 posto kapaciteta stadiona, navodi se u priopćenju Talijanskog nogometnog saveza (FIGC).


- Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vijest koju ćemo odmah prenijeti UEFA-i - poručio je predsjednik FIGC-a Gabriele Gravina.


Rim je jedan od 12 gradova koji će ugostiti Euro, a u ponedjeljak čelnik Nacionalnog zdravstvenog vijeća Franco Locatelli poručio je kako je rok koji je UEFA dala Italiji da preciznije definira broj gledatelja koji bi mogli nazočiti utakmicama EP-a prekratak. Međutim, Italija se našla u situaciji prihvatiti UEFA-in uvjet ili izgubiti domaćinstvo.
- Ovo je poruka velikog povjerenja i izvanredne vizije. Italija se pokazala hrabrošću, Italija koja se bori protiv pandemije i istodobno radi na sigurnom ponovnom pokretanju prema jasnom i definiranom programu i kalendaru - dodao je Gravina, zahvalivši premijeru Mariu Draghiju te ministru zdravstva Robertu Speranzi. H
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike