Svijet
POVRATAK SAVEZNIKA

Novo obećanje: SAD će povećati broj svojih vojnika u Njemačkoj
Objavljeno 14. travnja, 2021.
SAD će za 500 povećati broj vojnika u Njemačkoj, a Njemačka bi mu mogla izići u susret oko plinovoda Sjeverni tok II, priopćeno je nakon sastanka američkog ministra obrane Lloyda Austina s njemačkom kolegicom Annegret Kramp-Karrenbauer.

"Ove postrojbe ojačat će obranu Europe", rekao je Austin u Berlinu. "To je izraz naše privrženosti saveznicima u Europi", rekao je Austin. To je posve suprotno najavama bivšeg predsjednika Donalda Trumpa o povlačenju 12.000 vojnika. Novi predsjednik SAD-a Joe Biden zaustavio je te planove.

Kramp-Karrenbauer američku je najavu ocijenila "jakim signalom zajedništva". "Učinit ćemo sve što je u našoj moći da vojnici i njihove obitelji ovdje pronađu svoj drugi dom", rekla je. Ona je signalizirala i spremnost Njemačke za pronalaženje kompromisa oko spornog projekta plinovoda Sjeverni tok II, koji bi iz Rusije trebao dopremati plin u Njemačku i Europu. "To je opravdano pitanje", rekla je, zauzevši se za to da se doprema plina uvjetuje određenim zahtjevima u smjeru Moskve. H
Možda ste propustili...

O NAPADU OBJE STRANE SUZDRŽANO

I Izrael i Iran smanjuju značenje napada

PRVI PUT: KAZNA SAD-A VOJNOJ JEDINICI IZRAELA?

Izrael: Sankcije bi bile moralno dno

Najčitanije iz rubrike