Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA I DALJE BEZ BODOVA U VELJAČI

Previše oscilacija da bi se
izvuklo iz negativne serije
koja traje već tri utakmice
Objavljeno 22. veljače, 2021.

Nastavlja se serija poraza odbojkašica s Drave u Superligi, novi je stigao u sklopu 16. kola. Ostao je Osijek i u trećoj utakmici zaredom bez osvojenog boda. Sva tri iz Gradskog vrta odnijela su splitska Brda, koja su tako na istovjetan način uzvratila za poraz u prvom dijelu sezone.


Završilo je 1:3 (25:27, 25:23, 15:25, 22:25), a stoji da su domaće imale prigodu iz ove utakmice izvući i više od seta, no izgleda da je želja da se ostvari pozitivan rezultat donijela igračicama i dodatni pritisak, a on je rezultirao s velikim oscilacijama na parketu. Osječanke su u trećem setu bile u podređenom položaju, ali u preostala tri su mogla napraviti nešto više. No, uspjele su samo dobiti drugu dionicu, u prvoj su propustile i set-loptu, dok su u četvrtom setu potpuno pale nakon što su imale vodstvo od 19:17. Tada su Splićanke napravile seriju od 5:0, nakon koje je bilo jasno da se Osijek neće više vratiti u utakmicu.

- Stoji da smo previše oscilirali. Konstantu smo imali samo u drugom setu, gdje smo stekli prednost od pet poena i to smo kontrolirali do kraja. Sve ostalo bile su amplitude. Prvi set smo mogli riješiti u našu korist, nakon što smo spasili set-loptu suparnica, imali smo šansu za vodstvo, koje bi nam možda donijelo dodatnu sigurnost, ali i mirnoću. Umjesto toga stalno smo bili u zaostatku, nešto smo nadoknađivali, a tada nije lako igrati. Pali smo potpuno u završnici četvrtog seta, kada je izgledalo da bi utakmica mogla otići i do samog kraja - kaže trener Tomo Paun, koji ponovno nije mogao izvesti na parket sve ono najbolje što ima. Ovaj put nije bilo kapetanice Eme Kolarić koja iz objektivnih razloga nije mogla pomoći svojim suigračicama protiv inače svog bivšeg kluba. Ema je, naime, četiri godine igrala za Brda prije povratka u matičnu sredinu, a njezino odsustvo itekako se osjetilo. Uz to, neke igračice imale su zdravstvenih tegoba preko tjedna (Pauletić), stoga je jasno da je situacija bila daleko od idealne. Ali, protiv Brda se moglo, čak i moralo izvući više. N. Benčina
"MURSAŠI" LAKO DO BODOVA U RIJECI
Lider Superlige odbojkaša ne posustaje. Nova pobjeda za Mursa-Osijek koji je bez stresa odradio gostovanje u Rijeci, gdje je slavio 3:0 (25:9, 25:19, 25:19). "Mursaši" su i tako dalje na vrhu, imaju 41 bod, dva vše od Mladosti. Poraz je pak upisala brodska Marsonija na gostovanju u Varaždinu 3:0 (25:15, 25:14, 25:22). Loš vikend imale su i odbojkašice Enna Vukovara, koje su se vratile praznih ruku s Kvarnera, Rijeka CO bila je bolja s 3:0 (25:14, 25:15, 25:21).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike