Sport
ODGOVOR NA OTROVNE STRELICE IZ ZAGREBA

Tko namjerno izvrće moje izjave, neka mu je na čast
Objavljeno 17. veljače, 2021.

Vezani članci

SAMI PROTIV SVIH

Prljava kampanja protiv Osijeka

Oko Nenada Bjelice uvijek se nešto "praši". Posebno sada kad se susretne s Dinamom, od kojeg se prošlog proljeća nije rastao u idiličnim odnosima.

Stalno mu se nešto imputira. Te kakav je njegov odnos sa Zoranom Mamićem, te se propitkuje ima li poseban motiv pobijediti Dinamo... Sve su to znakovi koliko je dubok trag Bjelica ostavio dok je bio trener u Maksimiru. Posljednju buru izazvala je njegova izjava nakon susreta s Dinamom u kojoj je rekao: "Dinamo je potrošio 15 milijuna kuna, a mi nula, ali smo igrali sa srcem i bili ravnopravni." Neki su mediji to protumačili kao da Dinamo nema srce, drugi, pak, kao omalovažavanje "modrih", a Bjelica se zapravo referirao na igru svoje momčadi. Ipak, riječ je samo o medijskim napadima, jer nitko se službeno iz Dinama nije osvrnuo na te njegove riječi, a trener Zoran Mamić samo je mirno poručio: "Što mene to pitate, Nenad je to rekao, pa pitajte njega. Neću ja komentirati njegove izjave."

- Ono što sam rekao nakon utakmice bilo je javno i svi su mogli čuti moju izjavu. Očito su je neki interpretirali na svoj način, ali tko je želio, shvatio je što sam hito reći, a tko nije, ne mogu mu pomoći. Želio sam isključivo komplimentirati svojoj momčadi, koja se ravnopravno nosila s Dinamom, koji je snažna momčad, a i financijski je puno moćniji od nas. Nisam kritizirao Dinamo ni njegovu sportsku politiku, jer on je ima pravo voditi kako god može i želi. Samo sam htio reći kako nama ostaje samo da srcem pariramo "modrima". Imam vrlo korektan odnos s igračima Dinama. Sve su to sjajni dečki i profesionalci, pa mi ne pada na pamet omalovažavati ih na bilo kakav način. No ako netko namjerno izvrće moje izjave, neka mu služi na čast - prokomentirao je Nenad Bjelica napade koje je doživio od nekih medija nakon utakmice s Dinamom.

Očito, dok god Osijek ozbiljno pritišće Dinamo, neće biti mira. Nije baš tako lako samo se pojaviti i promijeniti poredak koji je u hrvatskom nogometu vladao posljednjih desetak godina. Jak Osijek očito žulja one koji su lagodno živjeli u sjeni Dinama, pa se mora naučiti živjeti s bočnim udarima koji posljednjih tjedana dolaze s više adresa. Sve je to, nažalost, uobičajeni folkor u HNL-u, umjesto da svi klubovi koji imaju europske ambicije budu sretni što je liga sve jača, jer svima će to dobro doći na kontinetalnoj sceni. Što su jače utakmice na domaćem tlu, to će naši klubovi biti konkurentniji u Europi. Kada ta činjenica "dođe iz guzice u glavu" raznim tumačima Bjeličinih izjava, svima će nam biti lakše i shvatit će koliko su "specijalni ratovi" zapravo besmisleni.

No svejedno je čudno što se nakon derbija Dinamo - Osijek, u kojem se igrao dobar nogomet, opet govori o stvarima koje nemaju veze s travnjakom. D.Keler
Nenad Bjelica

trener NK Osijek

- Raduje me što smo pokazali kako možemo biti ravnoporavni s Dinamom. Još više me razveselio doček koji su nam priredili naši navijači nakon povratka iz Zagreba bez obzira na poraz. To samo znači kako i oni vjeruju u nas, a spoznaja da imamo takvu podršku dobro će nam doći u utakmicama koje nas čekaju u nastavku utrke za naslov.
Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike