Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Rakitić sa Sevillom po desetu u nizu
Objavljeno 17. veljače, 2021.
Večeras se igraju još dvije utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, Porto dočekuje Juventus, a Sevilla je domaćin Borussiji Dortmund. Španjolski je klub u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, momčad Ivana Rakitića nanizala je čak devet pobjeda, primivši pritom samo jedan pogodak. Ipak, u elitnom natjecanju svaki se propust kažnjava, čega je svjestan i trener Lopetegui, koji je upozorio, prije svega, na napadačku moć njemačkog predstavnka.

- Ovo je do sada najveća utakmice sezone. Nokaut je faza Lige prvaka, a igramo protiv momčadi u kojoj je jedan od najvećih napadačkih talenata Europe. Svi koji su analizirali njihov potencijal znaju da broj prilika koje mogu stvoriti ne viđate u puno momčadi. Borussia ima vrhunske igrače u svakoj liniji, ali to ne umanjuje našu ambiciju, želimo ih pobijediti - rekao je Lopetegui. Njegov kolega na dortmundskoj klupi Terzić odbrojava dane na toj dužnosti jer je Borussia već objavila da će novi trener od ljeta biti Rose, pa će time završiti Terzićeva privremena uloga, u koju je uskočio kada je u prosincu otkaz dobio Favre. Borussia ima velik napadački potencijal, no očito ne i momčad za najveće domete, što potvrđuje i posljednjim susretima, u kojima ne može povezati pobjede.

- Naš je cilj proći dalje i napravit ćemo sve da to i ostvarimo. Svjesni smo da nam trebaju dvije odlične izvedbe, a prva već večeras.

Juventus se već dugo godina nije bio u trenutnoj situaciji, da je nakon više od pola talijanskog prvenstva ispod prvog mjesta. No "stara dama" i dalje je u igri za sva tri trofeja, a Ronaldo ponovno nemilice trpa i opet će biti najveća prijetnja. Ipak, trener Porta Conceicao vjeruje kako na uzvrat mogu s prednošću.

- Stvorit ćemo probleme Juventusu jer i Porto ima ono nešto u svom DNK-u, pobjednički mentalitet bez obzira na suparnika. Moramo biti oprezni, čvrsti i kompaktni jer igrači poput Ronalda u trenutku mogu riješiti susret - najavio je Conceicao. G. Roguljić
Sevilla je nanizala devet pobjeda u svim natjecanjima, primivši pritom samo jedan pogodak
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

Najčitanije iz rubrike