Sport
ČETVORICA ZA JEDNOG

Puljani žele novac, Osijek pristaje samo na razmjenu
Objavljeno 27. siječnja, 2021.
Ako se izjalovi transfer Gržana, Bjelica će dovesti krilnog igrača na posudbu

Ni jučerašnji dan u Gradskom vrtu nije donio nikakve posebne novosti oko transfera Šime Gržana. Iz Pule stižu informacije kako se Istra 1961 nije spremna odreći njegovih usluga već sada jer im je jedan od najvažnijih igrača u teškoj borbi koju će voditi za opstanak u HT Prvoj HNL.

U Osijeku su, pak, mirni i još uvijek nisu digli ruke od mogućnosti da Gržan do kraja ovog tjedna postane stanovnik njihove svlačionice.

Ako ne sad, onda na ljeto
Istra 1961 navodno nije zadovoljna uvjetima koje je Osijek stavio na stol za taj transfer. U ponudi nema financijskog dijela, nego je Nenad Bjelica u zamjenu za Gržana put Alda Drosine spreman poslati četiri igrača na posudbu. Puljani bi, pak, za Gržana željeli bar nekakvu odštetu jer će na ljeto ionako biti slobodan.

- Mi smo s Gržanom postigli dogovor, a o Istri 1961 ovisi hoće li se on realizirati sada ili na ljeto. Još se nadamo kako bismo danas ili sutra mogli pronaći zajednički jezik s Puljanima - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Otkrio je Nenad i kartu na koju je zaigrao Osijek u tim razgovorima jer očito nemaju namjeru plaćati odštetu za igrača kojeg nakon završetka sezone mogu dovesti besplatno.

- Ako ga ne žele pustiti sada, preuzet će rizik da u svojim redovima imaju nezadovoljnog igrača. Mi ćemo u tom slučaju pričekati ljeto i istek njegova ugovora, pa ćemo ga tada angažirati - kaže Bjelica.

Ostanu li Puljani tvrdi u svom stavu i ne podignu rampu za Gržanov odlazak, Bjelica već ima spreman i plan B. Očito je prilično odlučan u namjeri da momčad popuni još jednim krilnim napadačem.

- Ako se priča s Gržanom ne ostvari, najvjerojatnije ćemo dovesti jednog krilnog igrača na posudbu s opcijom otkupa njegova ugovora na ljeto ako se pokaže kao kvalitetno rješenje - otkriva trener menadžer bijelo-plavih.

Uglavnom, Gržan će prije ili poslije postati bijelo-plavi, a kada će se to dogoditi, sada ovisi isključivo o odluci Puljana.

Lijevi bek i stoper
Pune ruke posla ovih dana ima Bjelica jer nije baš lako balansirati između obveza trenera i sportskog direktora. To više što postoje još neke pozicije na kojima bi volio ojačati konkurenciju. To se prije svega odnosi na mjesto lijevog beka, gdje je praktično ostao samo na Mariju Jurčeviću.

- Pratimo neke igrače koji pokrivaju tu poziciju i vjerojatno ćemo se odlučiti za nekoga od njih. Dok ne donesemo tu odluku, ako se ukaže potreba, na toj poziciji može igrati Mato Miloš - kaže Bjelica.

Zlu ne trebalo, može je zatvoriti i Danijel Lončar, a u krajnjoj nuždi i Petar Bočkaj, no najbolje bi rješenje bilo dovesti još jednog čovjeka kojem je to prirodna pozicija. Što se stopera, pak, tiče, Bjeličin je stav nešto drukčiji.

- To je pozicija na kojoj smo dobro pokriveni bez obzira na odlazak Ante Majstorovića. Želim dati povjerenje igračima koje imam poput Lončara, Cara i Gutija, a tu je i mladi Barišić iz druge momčadi - tvrdi Bjelica.

Logično je to razmišljanje jer ljetos je doveo Josea Antonija Cara upravo kako bi bio spremna alternacija za eventualni odlazak jednog od standardnih stopera. Već tada su kapetan Mile Škorić i Ante Majstorović imali određenih ponuda. U međuvremenu prilično je napredovala igra Danijela Lončara, koji se, uz Škorića, prometnuo u prvu stopersku opciju. Protiv Lokomotive odigrao je vrlo dobru utakmicu, a već u subotu protiv Istre 1961 Bjelica će imati priliku na djelu vidjeti i Cara u paru s Lončarom jer Škorić nema pravo nastupa zbog žutih kartona. Uostalom, Bjelica ima još dovoljno vremena reagirati ako se ukaže potreba za dovođenjem još jednog centralnog braniča. Zimski prijelazni rok traje još dva i pol tjedna u kojima će Osijek odigrati još četiri susreta među kojima su i oni s Hajdukom i Dinamom, pa će Osijekov trener doista moći dobiti jasan uvid postoji li potreba za dodatno ojačavanje defenzivnih redova.

Ako se to pokaže nužnim, sigurni smo kako Bjelica već ima spremna rješenja...

Dalibor Keler
7

igrača doveo je Nenad Bjelica otkako je preuzeo klupu bijelo-plavih
Soudani nije opcija
Nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama Hilal Soudani vraća se Prvu HNL. Dojučerašnji napadač atenskog Olympiacosa rastao se od kluba iz Pireja u koji je stigao 2019. godine iz Nottingham Foresta. S Olympiacosom je Soudani imao ugovor do lipnja ove godine, ali su se on i klupska uprava sporazumno razišli. Alžirac se poželio Prve HNL, pa smo pitali Bjelicu postoji li ikakva mogućnost da Soudani nastavi karijeru u Gradskom vrtu i dobili jedno odlučno - NE.
OTIŠAO I IGOR GALIĆ
Gradski vrt napustio je još jedan djelatnik iz ere predsjedanja Ivana Meštrovića. Sporazumni raskid ugovora s NK-om Osijek potpisao je sad već bivši direktor Igor Galić. On se odlučio vratiti u poduzetničke vode.

- Vraćam se poduzetništvu i slijedi mi novo poglavlje u životu. Zahvaljujem svima s kojima sam vrlo uspješno surađivao u Gradskom vrtu. Kada se sjetim kakvo smo stanje zatekli u odnosu prema aktualnoj situaciji, to je doista neusporedivo. Vratili smo klub tamo gdje i pripada, u vrh hrvatskog nogometa, na kartu Europe, a praktički je bio na koljenima. Postavili smo neke nove standarde, jedini u Hrvatskoj gradimo novi stadion i kamp, tako da na sve ostvareno mogu biti ponosan jer sam i osobno u svemu sudjelovao. Svi smo mi na neki način prolaznici, samo NK Osijek ostaje. Ovo je moj grad, dakako da ostajem navijač i bio bih jako sretan i zadovoljan da na Pampasu proslavimo naslov prvaka - rekao je Igor Galić.
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE U KUGLANJU

Očekivani rasplet za slavonsku petorku, dvojac među osam

Najčitanije iz rubrike