Sport
HRVATI SE ZASAD NE ŽALE

Horvat: Meni internet ne treba, odrastao sam bez njega
Objavljeno 15. siječnja, 2021.
Nema novinara u Egiptu. Epidemija nas je međusobno udaljila, a nova informacijska tehnologija, neki će reći, udaljila, a drugi - približila. U svakom slučaju, dok god vlada ovo "novo nenormalno", razne aplikacije i platforme ipak nam služe za koliko-toliko normalnu komunikaciju. Jučer je tako održana "povijesna" online press konferencija. Iz resorta u Aleksandriji javili su se izbornik Lino Červar i rukometaš Zlatko Horvat. Mnogi će naši kolege poslije reći kako je to odlično rezervno rješenje. S igračima i izbornikom možemo komunicirati, postavljati im pitanja. Puno bolje od biti osuđen na klupsku ili reprezentacijsku PR službu, koje nam pošalju "ispeglane" izjave.


Male teškoće bile su s vezama. U Egiptu internet još nije normalan "kućanski aparat". Pozivi preko nekih inernetskih aplikacja ili su nemogući ili teško ostvarivi. Ipak, povijesna je press konferencija odrađena.


- Internet, istina, malo šteka, ali mislim da je to vama novinarima veći problem negoli nama. Drago mi je što smo uspjeli organizirati i ovu press konferenciju. Snalazimo se. Poruke i pozive ipak donekle uspostavimo. Mislim da ovakvu situaciju s vezama ipak teže podnose mlađi dečki. Ja sam ipak rođen i dobar dio života odrastao bez interneta - rekao je Zlatko Horvat, s 37 godina najstariji među sadašnjim Červarovim izabranicima.


Najbolji norveški rukometaš Sander Sagosen požalio se na organizaciju nazvavši ju divljim zapadom.


- Kod nas je zasad sve dobro. Smještaj je dobar, nismo u prevelikoj izolaciji. Mi smo u resortu, imaš mjesta za šetnju. Sigurno više prostora negoli što ga imaju reprezentacije u Kairu. Ima nekih malih problema, ali to su sitnice.


Horvat nas je na presici demantirao. "Civilni stožer" u Aleksandriji ipak nije zatvorio kafić "Kod malog i manjeg".


- Radi, radi i dalje - nasmijao se Horvat, koji je ipak doživio određeno olakšanje što će na desnom krilu uz njega ponovno biti i Ivan Čupić.


- Bilo je nekoliko prvenstava na kojima sam igrao gotovo punih 60 minuta. Stvarno je naporno. Energentski se potrošiš, ali uspio sam izdržati. Lakše je sada kada je Čupić ovdje. Kada su nas dvojica koja možemo podijeliti minutažu i sve odraditi.


Zbog, kako je Horvat rekao, "new now" smatra da je proširen krug kandidata za medalje.
- Vjerujem da sada, kad prođu prva testiranja ovdje, više nitko neće biti pozitivan. Ne daj Bože da se dogodi više ikome. Evo, Makedonci su naknadno uskočili. Bili su spremni, ali, opet, imali su manje vremena za pripremu za prvog suparnika. Ovo je za nas sve novo i zato će biti jako važno prilagoditi se. Zato i smatram da krug kandidata za medalju nije samo onaj najuži. Važno će biti prilagoditi se - smatra Horvat. K.Lacković
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike