Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Vrlo loše izdanje iz prvog poluvremena bilo nenadoknadivo
Objavljeno 13. siječnja, 2021.
U domaćim redovima raspoložen je bio Šveđanin Elijah Clarence, ali njegova 32 poena nisu pomogla

Bio je ovo neočekivani domaći poraz za košarkaše osječkog premijerligaša. Zaostali susret iz 13. kola nije se odradio na zadovoljavajući način i bodovi su neočekivano, ali zasluženo otišli za Zagreb. Uspio je Furnir i drugi put ove sezone uzeti mjeru Vrijednosnicama Osijek, koje im očito leže.



Da će gostujući sastav, koji s klupe vodi osječki stručnjak i bivše trener "brokera" Vladimir Krstić (u Furniru je i Luka Pandurić, također bivši igrač VROS-a) biti nezgodan bilo je vidljivo već u otvaranju utakmice. Domaćin je tražio svoj ritam, više od tri minute bio je bez ubačaja iz igre, ali očekivalo se da će, kako vrijeme odmiče, osječka momčad dostići željenu radnu temperaturu. No, osim vodstva 7:6, rezultat je bio pod gostujućom kontrolom, a u drugoj dionici Zagrepčani su se znatno odlijepili. Na kraju prve dionice Furnir je imao šest poena prednosti. Odmah na ulasku u drugu, Šveđanin Clarence, koji je napadački bio najzapaženiji kod domaćina, postiže četiri poena i činilo se da će igra Vrijednosnica Osijek krenuti uzlaznom putanjom. No, ništa od toga, suparnik odgovara brzom serijom od 9:0 i do odmora znatno povećava prednost. U 19. minuti je i najveća (26:44), a nakon 20 minuta Furnir je bio 15 poena u plusu 31:46. Nakon predaha VROS je na parketu izgledao nešto bolje, bilo je naravno nužno prije svega podići obrambenu razinu. To se i dogodilo, gosti su u trećoj četvrtini zabili samo 11 poena, a s druge strane domaćin je napokon iskazao i svoj napadački potencijal, te je na ulasku u posljednju dionicu prednost Furnira gotovo iščeznula (56:57). Kada je u prvom napadu četvrte dionice Clarence poentirao za dugoočekivano vodstvo, bilo je jasno da će se do kraja voditi izjednačena borba. Furnir se u jednom trenutku ponovo malo odlijepio sredinom četvrtine, a za to je zaslužan Amerikanac u gostujućim redovima Isabell, koji je sa sedam poena u nizu vratio svojoj momčadi samopouzdanje u vjeru da bi iz Gradskog vrta mogli otići kao pobjednici. Nisu ni domaćini gubili nadu, te su 43 sekunde prije kraja tricom Šveđanina ponovo sve vratili na početak (76:76). Ipak, Zagrepčani su čvrsti i smireniji u trenucima odluke. Pandurić je 24 sekunde prije kraja pogodio tricu, a kada Clarence nije uspio uzvratiti istom mjerom, bilo je jasno da će Vrijednosnice Osijek upisati domaći poraz. Nakon izdanja od prije tjedan dana kod Zadra, njega je svakako malo tko mogao i očekivati, no Brokeri su platili ceh loše odrađenom prvom poluvremenu. Nije lako u istom vremenu pokušati nadoknaditi minus od 18 poena. Osječani su se trudili, zamalo i napravili potpuni preokret, ali kada je bilo najpotrebnije, ostali su bez goriva i pravih rješenja. Već u nedjelju, u sklopu redovnog kola, ide se u Goricu, za šest dana u Gradskom vrtu slijedi drugi zaostatak, onaj protiv Hermes Analitice.


Nino Benčina
VRIJ. OSIJEK*76

FURNIR*83

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Bez gledatelja: Suci: Vovk, Tomić i Reić.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Čelebić 6 (2-2), Flanjak, Filipović, Kujundžić 18 (5-6), Clarance 32 (3-4), Tokić, Špehar, Porobić 5 (0-1), Grujić, Topolović, Lakić 2 (2-2), Paić 13 (3-3).

FURNIR: Prelec, Pandurić 15 (5-7), Vujić 5 (3-3), Perić 3 (1-1), Isabell 24 (5-5), Majić 6, Smolić 12, Šola, Jerković 14, Puou 4, Buljević.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 16:23, 15:23, 25:11, 20:26
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike