Sport
KUGLAČICE S DRAVE PONOVO TRENIRAJU

Saldo Osijeka ‘97 nije bogat, ali i nije još sve izgubljeno
Objavljeno 14. siječnja, 2021.

Ugled Regije Istok u Prvoj hrvatskoj ligi brane kuglačice Osijeka ‘97, koje se drugi ligaški ciklus zaredom na stazama suprotstavljaju našim najboljim klubovima. Hoće li se status zadržati i za treću sezonu otvoreno je pitanje. Osječanke su nakon pola odrađenog ovosezonskog programa na mjestu koje donosi i napuštanje najjačeg ligaškog razreda. Nakon devet kola kuglačice s Drave su na pet osvojenih bodova, znači da na kontu imaju dvije pobjede, remi i šest poraza.

Iako saldo nije bogat, on nije puno slabiji od konkurencije, koja također za cilj ima opstati u prvoligaškoj konkurenciji. Tercet koji je u poretku od šeste do osme pozicije ima samo bod viška u odnosu prema Osijeku ‘97, a četvrto mjesto udaljeno je trenutačno samo tri boda. No, u borbi za očuvanje statusa svaki bod ima svoju težinu, a u jedinom slavonskom kuglačkom prvoligašu su svjesni da će ih u nastavku sezone morati osvojiti više negoli je to bio slučaj u polusezoni, koja je okončana još krajem studenoga prošle godine.

U klubu naravno razrađuju rezultatske procjene za drugi dio, koji bi trebao krenuti 6. veljače. Trener Miroslav Liović i njegovi najbliži suradnici Janko Radaković i Zlatko Pofuk vjeruju da ostanak nije nemoguća misija.

- Prognoze mogu biti nezahvalne, ali u našem slučaju ipak postoji neki zadani okvir. Ako želimo biti konkurentni do kraja, moramo bar tri domaće utakmice riješiti u našu korist. To znači da na Pampasu moramo uzeti puni plijen protiv Podravke, Ogulina i Splita. Neće možda ni to biti dostatno, jer uvijek se može dogoditi neki neplanirani ishod kod konkurencije. No, ako uzmemo minimalno tih šest bodova, tada nismo bez izgleda - smatra Liović, koji je želio naglasiti još nešto.

- U prvom dijelu sezone nismo napravili neki ozbiljniji kiks, ali minus je što smo osvojili najmanje poena (20.5) u ligi. Na strani smo gubili preuvjerljivo, čak i u susretima gdje nismo bili loši. Primjerice, u Ogulinu smo poraženi 7:1, a razlika na stazi baš nije bila toliko velika.Tko zna, možda će baš poeni na kraju odlučivati, ako se napravi krug ekipa s istim brojem bodova. Stoga bi bilo poželjno i na tom planu napraviti pomak jer nikad se ne zna što nas može ostaviti ili izbaciti iz Prve lige - kaže Liović, koji je tijekom prethodnih devet rundi koristio usluge deset igračica.

- Zbog operacije koljena Mirjana Gorup odigrala je četiri utakmice, jednu više ima Ines Tomić, koja igra samo domaće utakmice, a riječ je o jednoj od stožernih igračica. Zbog pandemije nismo mogli računati na dvojac koji nije iz Osijeka, Katju Milinović i Nataliju Crnogorac (1), vidjet ćemo kako će sve to izgledati u nastavku - kaže Miroslav Liović.

Svih devet utakmica odigrala je samo Štefica Pofuk, a još su nastupile: Margita Vuka (8.5), Marina Matković (7.5), Zorica Todić (7), Andrea Kolak (5), Andrijana Marković Đurin (4) i agilna klupska predsjednica Renata Žuža (3). N. Benčina
Osječanke su nakon pola odrađenog programa na mjestu koje donosi i napuštanje najjačeg ligaškog razreda
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike