Sport
MARIN ŠIPIĆ

Imao sam tremu na prvom natjecanju, više je nemam
Objavljeno 11. siječnja, 2021.
Nekada su Splićani činili okosnicu reprezentacije. Ivano Balić, Petar Metličić, pa Drago Vuković, bili su i Jakov Gojun, Ljubo Vukić, kasnije i Stipe Mandalinić... Među današnjim Červarovim izabranicima jedini rođeni Splićanin je desni vanjski Šime Ivić. Među "kaubojima" jedan je Splićanin koji je igrom slučaja rođen u Njemačkoj. Marin Šipić prvi je proizvod "Akademije Balić-Metličić" koji je zaigrao i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske. Bilo je to na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj prije dvije godine. Tadašnji pivot NEXE-a ugodno je iznenadio, pa je već u ljeto 2019. dres NEXE-a zamijenio s onim PPD-a Zagreb. "Mali medo", kako su ga prozvali stariji reprezentativni suigrači, sada očekuje nastup na svom trećem velikom natjecanju. Između dva svjetska prvenstva, dogodilo mu se i srebro prošle godine na Europskom prvenstvu.

- Uoči prvoga natjecanja bila je prisutna trema. Bio sam i nov u reprezentaciji, ali na to se prilagodiš nakon dva dana. Kako je vrijeme odmicalo tako se i trema smanjivala. Sada je gotovo više uopće nemam - pričao je Šipić, koji je najmlađi u konkurenciji četvorice pivota.

Pomažu li stariji suigrači savjetima?

- Pomažu. I oni meni, ali i ja njima. Svi su oni spremni dati koristan savjet, ali su ga spremni i saslušati. Sve kako bi izgledali što bolje.

Kaže kako je najveća snaga ove reprezentacije u zajedništvu.

- To je nevjerojatno koliko smo povezani. Nema tu nikakve razlike od najstarijega do najmlađega. Od onoga što je prvi put u reprezentaciji do onoga što ima najviše nastupa.

Opisuje jedan dan na pripremama.

- Svaki dan sliči jedan na drugoga. Buđenje, doručak, trening. Ujutro uglavnom treniramo napad, a popodne je na redu obrana, taktička analiza, pregledi utakmice ili teretana. Nakon jutarnjeg treninga kraća pauza, ručak, popodnevni odmor, drugi trening, večera i odlazak na spavanje. Tako je na svakim pripremama, a ove su posebne zato što moramo se držati i epidemioloških mjera - zaključio je Marin "Mali medo" Šipić.
K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike