Sport
NOGOMETNA LIGA PRVAKA

“Kraljevi” na popravku, Šahtar po novi skalp
Objavljeno 27. listopada, 2020.
Utakmicama 2. kola u skupinama A-D nastavlja se Liga prvaka. Europski prvak Bayern furiozno je krenuo po obranu naslova, isprativši iz Allianz Arene Atletico Madrid s četiri pogotka u mreži, a večeras ga čeka gostovanje kod Lokomotiv Moskve Vedrana Ćorluke. Ruski je klub uzeo bod u Salzburgu prošlo kolo, što je svakako podgrijalo optimizam u njegovim redovima da mogu prezimiti u Europi, a njegov trener Marko Nikolić raduje se što njegova momčad ima priliku vidjeti koliko vrijedi u odnosu na najbolji klub Europe.

- Čeka nas najbolja momčad Europe i kakav bismo pristup trebali imati ako ne dobar? Sretni smo zbog prilike igranja protiv takve momčadi. Bayern je vrlo opasan, u brzim napadima i prekidima. Rade mnogo ubačaja s bokova, a uz to ne smijete zaboraviti na Lewandowskog, jednoga od najboljih napadača Europe.

Njegov kolega na klupi Bavaraca Hansi Flick nastavlja impresivno voditi europskog i njemačkog prvaka, koji je u 2020. godini zabilježio samo po jedan remi i poraz, a sve ostalo pobjede. U sastav se vraćaju oporavljeni Sane te Gnabry, koji je izišao iz samoizolacije, tako da će Bavarci u punom sastavu tražiti novu pobjedu.

- Lokomotiv Moskva među najboljima je u ruskom prvenstvu, primili su najmanje pogodaka i imaju odlične napadače u Smolovu i Ederu, tako da ćemo morati biti pažljivi i fokusirani.

Najveće iznenađenje prvog kola priredio je Šahtar odnijevši sva tri boda s gostovanja kod Real Madrida te time pokazao kako neće biti samo statist u vrlo jakoj skupini B. Ukrajinski će prvak pokušati skinuti još jedan veliki "skalp", i to milanskom Interu kojeg dočekuje u Kijevu. Momčad Marcela Brozovića i Ivana Perišića spašavala je bod kod kuće protiv Borussije (M), što će pokušati nadoknaditi na prvom gostovanju. Borussia, pak, dočekuje Real Madrid koji je pobjedom u El Clasicu opet "živnuo" nakon dva uzastopna poraza, pa večeras očekuje i prve europske bodove.

Današnji parovi 2. kola Lige prvaka: Lokomotiv Moskva - Bayern, Atletico Madrid - RB Salzburg (skupina A), Šahtar - Inter, Borussia (M) - Real Madrid (skupina B), Porto - Olympiacos, Marseille - Manchester City (skupina C), Atalanta - Ajax, Liverpool - Midtjylland (skupina D). G. Roguljić
Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike