Sport
PRVA LIGA RUKOMETAŠICA

Osječanke u Umagu popravljaju dojam s loše domaće premijere
Objavljeno 17. listopada, 2020.

Pred rukometašicama Osijeka drugo je ovosezonsko gostovanje. U nedjelju (19 sati) u 3. kolu Prve HRL igraju kod Umaga, protiv kojeg će pokušati popraviti dojam ostavljen na prošlotjednoj domaćoj premijeri protiv Bjelovara.


Tada su prikazale razočaravajuće izdanje i pretrpjele prvi ovosezonski poraz kojeg će pokušati "prebrisati" novom gostujućom pobjedom. Jasno je kako za to treba popraviti nedostatke iz ogleda s Bjelovarčankama, a trener Jasmin Mrkonja istaknuo je kako je upravo na tome i bio naglasak ovog tjedna na treninzima.


- Analizirali smo dosta taj dvoboj i radili na ispravljanju uočenih pogrešaka. I cure su se zamislile, uozbiljile, pa očekujem pravu reakciju. Naravno, ne može se nikad reći da će sve proći prema željama i planovima, da će ono uvježbavano na treninzima biti i u utakmici, ali radili smo, pogotovu na popravljanju obrane, jer s napadom uglavnom nemamo problema. Obrana nam je prošli vikend bila najveći problem, i zato je bio naglasak na čvršćoj, agresivnijoj igri u toj fazi - pričao je Mrkonja, koji na raspolaganju za umaški dvoboj ima sve igračice osim Dunje Horvat, koja je obnovila ozljedu koljena.


Za razliku od Osječanki Umažanke su u novu sezonu ušle sa stopostotnim učinkom. Najprije su kod kuće svladale Koku, a potom u gostima Dalmatinku te su u oba susreta slavile s pogotkom razlike. I to pokazuje snagu i karakter ekipe koja u neizvjesnoj završnici može sačuvati mirnoću. Uostalom, protiv Koke nije ih pokolebalo niti ispuštanje šest pogodaka viška iz prvog poluvremena, a ni zaostatak od dva gola u posljednjih sedam minuta.


- Umag je odlična ekipa koja se pojačala s iskusnim igračicama. Očito su skupile dobru ekipu, no to smo znali i prije, čim smo vidjeli s kojim kadrom ulaze u sezonu. Znali smo da će biti neugodan suparnik, pogotovo na svom terenu. Lani smo s njima imali neugodan poraz od jednog gola razlike, uz čudnu odluku protiv nas u našem posljednjem napadu.


Za nove gostujuće bodove, nakon startnih iz Čakovca, jasno je kako će izdanje Osječanki morati biti mnogo bolje nego prije tjedan dana u dvorani na Zrinjevcu.
- Dosta će ovisiti kako će djevojke ući u utakmicu. Ovaj nas je poraz sigurno spustio na zemlju, ako je netko i bio poletio, i pokazao da u svaku utakmicu moramo ući maksimalnom snagom i angažmanom. Može se reći kako je to otrežnjenje došlo u pravi čas. Mnogo se pričalo uoči sezone o našoj kvaliteti, ali to treba i na terenu pokazati. Pred nama je na popravimo utisak, a hoće li to biti dovoljno za bodove, vidjet ćemo. Međutim, sigurno će bolje izgledati nego prije tjedan dana - poručio je trener ŽRK Osijek Jasmin Mrkonja.


Goran Roguljić
Parovi 3. kola
Bjelovar - Split 2010, Zrinski - Murvica, Sinj - Dalmatinka, 1234 Virovitica - Koka, Dugo Selo ‘55 - Lokomotiva, Umag - Osijek. Igrano ranije: Podravka Vegeta - Sesvete 37:19.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike