Mozaik
NAJEMITIRANIJE PJESME LJETA 2020.

Delačeva pjesma "Nikad nije kasno" na drugom mjestu
Objavljeno 12. listopada, 2020.

Pjesma "Mali krug velikih ljudi" u izvođenju Massima domaći je Hit ljeta hrvatskog radijskog etera, govore podatci servisa 1Played, koji na redovnoj razini mjeri učestalost emitiranja pjesama u programima radijskih stanica. Mjerenje je provedeno u razdoblju između prvog i posljednjeg dana ljeta, od 21. lipnja do 23. rujna ove godine. Stihovi pjesme u prvi plan stavljaju životne vrijednosti i slave te naoko male stvari koje posebice prepoznajemo u teškim vremenima. Autor Hita ljeta je Ivan Dečak, a produkciju potpisuju Jura Ferina i Pavle Miholjević. Pjesmu je objavila diskografska kuća Aquarius Records.


- Iznimno me veseli što je pjesma "Mali krug velikih ljudi" proglašena Hitom ljeta. Naime, u ljeto smo ušli s velikom dozom opreza, straha, neizvjesnosti... nakon lockdowna koji je ostavio, a i ostavljat će i dalje velik trag na svima nama. Pjesma Ivana Dečaka nastala je prije ovih nesigurnih vremena, ali nekako je baš savršeno legla kako bi donijela dozu optimizma i ukazala na ono najvažnije - na naš mali krug velikih ljudi. Drago mi je da su i publika, ali i radijski urednici prepoznali ovu pjesmu i da i danas, gotovo pet mjeseci od njezina puštanja u eter, ne silazi s prvog mjesta nacionalne top-ljestvice. Hvala svima na velikoj podršci, a najviše hvala mom malom krugu velikih ljudi - naglasio je jedan od najtrofejnijih glazbenika u Hrvatskoj. Diskografski projekt singla "Mali krug velikih ljudi" donio je dojmljivi video Radislava Jovanova Gonza i vizual iza kojega u potpisu stoje Bachrach & Krištofić. S jeseni nam je stigao i paket remiksiranih verzija pjesama koje su, svaki sa svoje strane, pripremili Menatl Blue i Dus. Massimo je u 14 ljetnih tjedana čak 13 puta predvodio nacionalnu listu singlova HR Top 40 potvrđujući time opću prihvaćenost ovogodišnjeg Hita ljeta.


Uz pjesmu "Mali krug velikih ljudi", na prvom mjestu je, u prvome tjednu srpnja, boravio i Igor Delač. Njegova pjesma "Nikad nije kasno" druga je najemitiranija ovoga ljeta, a treća najuspješnija je "Prvi osjećaj" u izvođenju Franke. Hrvatski Top 5 zaključuju "Bijela jedra" grupe Pavel i singl "O tebi ovisan" Marka Tolje, a do desetog mjesta najuspješnijih domaćih pjesama ovoga ljeta smjestili su se "Maka Maka" Klape Rišpet, "Ova ljubav" koju izvode Zsa Zsa i Hiljson Mandela, "Nedodirljiva" Damira Kedže, "Usne od šećera" grupe Pravila igre i "Ae" koju potpisuju Luka Nižetić i klapa Kampanel.T.K.

Hit ljeta je “Mali krug velikih ljudi”, pjesma Ivana Dečaka nastala prije ovih nesigurnih vremena
13

tjedana je Massimova pjesma “Mali krug velikih ljudi” predvodila nacionalnu listu singlova HR Top 40
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike