Sport
DRUGA HNL: SLAVONSKI OBRAČUN SUSJEDA PRIPAO BJELOBRĐANIMA

Cibalia imala posjed, ali broje se pogoci, a njih su više zabili domaćini
Objavljeno 28. rujna, 2020.

Bjelobrdsko novosagrađeno zdanje bilo je jučer premijerno otvoreno za gledatelje koji su u pristojnom broju pratili slavonski obračun u Drugoj HNL.


A dvoboj domaćeg BSK-a i njegovog susjeda Cibalije pripao je domaćinu. Vinkovčani su djelovali organizirano u polju te imali veći posjed lopte, međutim, broje se pogodci, a tu su bolji bili "žuto-plavi" i stoga zaslužili treću sezonsku pobjedu.


Početne minute susreta protekle su u aktivnijoj igri Vinkovčana iz koje se u desetoj izrodila prigoda inicirana zdesna, odakle je Išasegi oštro prizemno centrirao, a Miljanić zamalo bio kratak. Domaći su prvi put organiziranije prešli na protivničku polovinu terena u 13. minuti i odmah za to bili nagrađeni. Mišić je dubinski uposlio utrčalog Čikvara koji je primio loptu i s 12-13 metara lijevom nogom pogodio bliži, desni kut iznenađenog gostujućeg vratara - 1:0. Dvije minute kasnije Periša je slijeva uputio (centar)šut koji je otišao u bliži gornji kut, odakle je Đaković loptu izbio u korner. Iz lijevog je kuta potom ubacio Mišić, a pred gostujućim vratima najviše skočio Gavrić i glavom šutirao preko grede. Nakon toga Vinkovčani su imali znatno veći posjed lopte zaprijetivši u 22. minuti, ali Baltić u padu nije dobro zahvatio loptu i ona je završila u Ilinčićevom naručju.
U nastavku je trener BSK-a dvostrukom izmjenom pojačao sredinu terena, ali su Vinkovčani i nadalje bili poduzetniji. U 60. minuti loptu je uzeo Diyoke i produžio je do utrčalog Ciprića koji je šutirao u vanjski dio mreže. Pet minuta kasnije slijeva su prijetili i Bjelobrđani, nakon što je Gvozdenović ubacio za Dabru, a Đaković obranio iz okreta udarac domaćeg napadača u bliži donji kut. Dabro je inicirao i ključni trenutak utakmice koji se zbio u 68. minuti. Izborivši tada soloprodorom slobodnjak na 22, 23 metra, kojeg je izveo Mišić, i iznudio udarac iz kuta. Sam je iz desnog ubacio pred vrata gdje je najviše skočio Dabro i glavom svladao vinkovačkog vratara - 2:0. Đaković je po loptu iz mreže išao i sedam minuta kasnije kamo ju je zdesna u suprotni donji kut spremio Čikvar, nakon što je dubinsku loptu glavom prenio Bjelokošćanin Gbane - 3:0. Devet minuta uoči isteka 90., na desnoj se domaćoj strani na umjetnom travnjaku okliznuo Periša, a do lopte je došao Diyoke i proslijedio je ulijevo, odakle ju je Ciprić s 14-15 metara poslao u suprotni donji kut za konačnih - 3:1. D.Lekšan
BSK               3 (1)

CIBALIA       1 (0)

BIJELO BRDO - Stadion BSK-a. Vrijeme sunčano. Teren s umjetnom travom. Gledatelja: 600. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) 6. Strijelci: 1:0 Čikvar (13), 2:0 Dabro (68), 3:0 Čikvar (75), 3:1 Ciprić (81). Žuti kartoni: Raguž i Muženjak (BSK).
BSK: Ilinčić 6,5, Raguž 6 (od 59. L. Mihaljević 6,5), Dalić 7, Gavrić 7, Periša 6, Gbane 7, Mišić 7,5, Čikvar 7,5 (od 90. Horvat -), I. Mihaljević 5,5 (od 46. Muženjak 6,5), Župan 5,5 (od 46. Gvozdenović 6,5), Dabro 7 (od 87. Aleksić -).
CIBALIA: Đaković 5,5, Išasegi 7, Oršolić 6, Karabatić 6,5, Stanić 6 (od 70. Galić -), Baltić 6,5, Diyoke 7, Baraban 6,5, Jajalo 5,5 (od 78. Šarić -), Ciprić 6,5 (od 87. Križanović -), Miljanić 6,5 (od 87. Nikolić -).
IGRAČ UTAKMICE: JOSIP ČIKVAR (BSK)
Rezultati 7. kola
 
BSK (Bijelo Brdo) - Cibalia (Vinkovci) 3:1, Opatija - Orijent 1919 (Rijeka) 1:1, Inter Zaprešić - Osijek II 0:1, Međimurje (Čakovec) - Junak (Sinj) 4:3, Kustošija (Zagreb) - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) 0:0, Dinamo II (Zagreb) - Dubrava Tim kabel (Zagreb) 1:0 i Sesvete - Solin 4:0. Susreti Dugopolje - Croatia (Zmijavci) i Rudeš (Zagreb) - Hajduk II (Split) su odgođeni.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike