Sport
U RUJNU NAS ČEKAJU BROJNA SPORTSKO-REKREATIVNA DOGAĐANJA

Ovo je prava prilika da se netko pokrene i okrene ideji o zdravijem načinu života
Objavljeno 11. rujna, 2020.

Iznimno bogat i raznolik program čeka sve ljubitelje sporta i rekreacije u predstojećim rujanskim vikendima. Pod okriljem Osječko-baranjske županije sportski klubovi, udruge i turističke zajednice organiziraju i sudjeluju u više sportsko-rekreativno-turističkih događaja na kojima će se hodajući, trčeći, biciklirajući ili veslajući aktivno provoditi ideja o zdravijem načinu života.

Ove je subote kod dvorca Tikveš u Kopačkom ritu 5. izdanje Baranjskog Ferivi polumaratona koji će i ove "pandemijske" godine potvrditi koliko je rado biran događaj za sve trkače - sportaše i rekreativce. Prijavljeno je više od 500 natjecatelja, a prijaviti se može i na licu mjesta, birajući između nekoliko utrka. Najzahtjevnija je i ona glavna, polumaraton, čiji će početak biti u 10.30 sati. Sat vremena kasnije uslijedit će dječje utrke, u 12.30 utrka građana (5 km) i štafeta (3x5 km), a sve uz bogat zabavan popratni sadržaj.

Isti dan održava se i Veslima, biciklom i pješke uz Zelene staze Dunava i Drave. Od 8 sati iz Belišća će se do osječke Copacabane kanuima spustiti 40 sudionika, njih 60 će biciklima od Osijeka do Porića (između Aljmaša i Erduta), a 100-tinjak pješice od Porića do Erduta, gdje je priređeno i zajedničko druženje uz ručak. Subota je i "udarni" dan Wine & Bike Toura u Erdutu, koji će između ostalog obilježiti i biciklistička vinska utrka nešto drukčijeg oblika, sa skrivenim buteljama vina uz rutu.

Sljedeći vikend (18. - 20. rujna) obilježit će 15. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske - FEBIRE, koji će se protegnuti na tri dana. U petak je dječja biciklijada, koja će između ostalog obuhvatiti i kratke poligone kao i upoznavanje djece s pravilima ponašanja u prometu. Glavni je događaj u subotu, kada je Centralna biciklijada s četiri polazišta (Beli Manastir, Belišće, Osijek, Vukovar) te ciljem u Lovačkom domu Zlatna Greda. Posljednjeg dana na programu je Obiteljska biciklijada, s upoznavanjem gradskih znamenitosti uz turističkog vodiča. U sklopu projekta Izviđačkim koracima za održivi razvoj, čiji je nositelj Izviđački klub Javor, subotnjoj će se biciklijadi priključiti stariji učenici osnovnih škola te srednjoškolci, a oni mlađi, od 7 do 11 godina, autobusom će u Kopački rit. Svi će tamo imati radionice mjerenja kakvoće vode i o održivom razvoju, a stariji će i prenoćiti u kampu Kopačevo. I sudionici Panona Festa, koji organizira Udruga za kreativni razvoj Slap, priključit će se subotnjem dijelu FEBIRE-a, oni koji neće izabrati bicikliranje, moći će se odlučiti za šetanje okolicom Osijeka, a predvečer je u Ružičnjaku predviđen glazbeni program.

Goran Roguljić
Spoj sporta, rekreacije i turizma donosi događaje na kojima će se hodati, trčati, biciklirati i veslati
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike