Sport
NEŠTO SE KUHA U GRADSKOM VRTU

Bjelica na putu za Osijek?
Objavljeno 2. rujna, 2020.
Iz osječkog kluba nema nikakvih komentara o trenerskoj promjeni

Na rujansku reprezentativnu stanku nogometaši Osijek otišli su kao tek osmoplasirana momčad HT Prve lige. Iako su u prva tri susreta igrali dva derbija, Hajduk u Gradskom vrtu i Dinamo u Maksimiru, jasno je kako su očekivanja bila mnogo veća od osvajanja jednog boda.


Najlošiji je to start bijelo-plavih ne samo otkako su klub preuzeli novi vlasnici nego još od sezone 2014./15., kada su također u prva tri nastupa imali samo jedan remi i dva poraza, uz gotovo identičnu razliku pogodaka (tada 3:7, a sada 2:6). Kako to obično biva kada rezultat ne prati očekivanja, krenula su i nagađanja o statusu trenera Ivice Kuleševića. Zagovaratelji promjene na trenerskoj klupi kao argument ne uzimaju samo slab učinak na početku ove sezone nego i neočekivani posrtaj na kraju prošle, kada je Osijek iz dobitne situacije na kraju ostao bez željene nagrade - drugog mjesta i kvalifikacija za Ligu prvaka. Tada promjene na klupi nije bilo, što je bilo i očekivano, s obzirom na to da je Osijek do posljednja dva kola prikazivao najbolji nogomet u razdoblju postkorone. Prošla su tek tri kola u novom prvenstvu i nije isključeno da se sada dogodi trenerska promjena. A jedino ime koje je, navodno, u optjecaju je Nenad Bjelica. Bivši nogometaš bijelo-plavih i do ovog proljeća trener Dinama često je bivao spominjan kao trenerska želja u Gradskom vrtu, no ipak najčešće u navijačkim krugovima. Tada se nije poklopilo da je Bjelica u potrazi za angažmanom a Osijek za trenerskim rješenjem, pa se njegov novi povratak u Gradski vrt, ovaj put u trenerskoj ulozi, i nije mogao realizirati. Je li sada konačno došlo vrijeme i za to? Teško je reći, iako postoje neke indicije da se nešto kuha u Gradskom vrtu. Iz Kluba, razumljivo, nikakvih komentara o toj temi nema, no navodno je kontakt uspostavljen.


Jasno je kako Bjelica ne bi mogao računati na primanja u gabaritima kao u Maksimiru, no također vjerojatno ne bi bio ni previše zahtjevan prema svom klubu. Što se financijske strane tiče, Osijek bi apsolutno imao poseban popust. No druga su priča stožer i igračka pojačanja. Bjelica se, pogotovo u prvom segmentu, pokazao vjeran svojim suradnicima te bi zasigurno želio i dalje raditi sa svojim ljudima od povjerenja. Nedvojbeno je kako bi imao i određene igračke želje, što je pokazao i nakon dolaska u Maksimir, kada je doveo i afirmirao neke igrače koji su mu bili važni kotačići u uspjesima koje je ostvario na klupi hrvatskog prvaka. Pitanje je žele li i mogu li Mađari sve to pratiti. No za sada je sve u vezi s (novim) trenerom u sferi nagađanja i iščekivanja, jer "bijelog dima" nema, ni s jedne strane, i nemoguće je prognozirati hoće li ga i biti.
Za očekivati je tek da će vrlo uskoro biti poznata konačna odluka vlasnika NK Osijek, ili potvrda povjerenja Kuleševiću, koji je jučer uobičajeno odradio oba treninga, ili dolazak Bjelice, jer vrlo brzo slijedi nastavak prvenstva, a odmah potom i nastup u Europi. U koju bi bijelo-plavi trebali ući neoslabljeni, što znači da odlazaka bar do Basela ne bi trebalo biti. A to znači i da su u Gradskom vrtu nezainteresirani za moguću ponudu Dinama za Antu Majstorovića. Stav je da za sada nitko nije na prodaju.


Goran Roguljić
Na treningu svi osim reprezentativaca
Nakon dva slobodna dana bijelo-plavi su jučer nastavili s treninzima, odradivši ih dva. Na okupu su bili svi igrači osim reprezentativaca, što znači da nije bilo izostanaka zbog ozljeda. Radu s novim suigračima priključio se i novopridošli argentinski napadač Ramon Mierez, koji će idućih dana pokušati nadoknaditi propušteno s početka sezone te se izboriti za mjesto u momčadi.

Već je standardna situacija u posljednje vrijeme da iz Gradskog vrta nekolicina igrača sudjeluje na reprezentativnim okupljanjima, pa ni prvi reprezentativni termin u novoj sezoni nije iznimka. Ukupno su šestorica u nacionalnim selekcijama, od kojih trojica iz prve momčadi. Mile Škorić s A reprezentacijom Hrvatske priprema se za susrete Lige nacija protiv Portugala i Francuske, Mihael Žaper s našom U21 reprezentacijom čeka oglede u kvalifikacijama za Euro s Grčkom i Češkom, a Todor Todoroski u istom natjecanju s Makedonijom igra protiv Španjolske i Farskih Otoka. S nacionalnim selekcijama su još Adrian Leon Barišić (U21 BiH), Mihael Kuprešak i Filip Mekić (U19 Hrvatska).
Možda ste propustili...

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike