Učionica
PRIPREMITE “LUNCHBOX”

Prvi dan škole može biti jako stresan
Objavljeno 28. kolovoza, 2020.
Nekoj djeci, a i roditeljima, prvi je dan škole jako stresan, ali svatko se s time nosi na drukčiji način. Živite li u blizini škole, ali još uvije dovoljno daleko da dijete ne voli ići pješke? Predložite mu bicikl ili romobil, sigurno će mu biti draže. Podučite ga kako se treba ponašati u prometu i nekoliko puta skupa prođite tim putem da se navikne. Pripremite i lokot te pokažite kako se koristi. Ako je dijete puno energije, biciklom ili romobilom potrošit će dio energije da bi mogao biti za vrijeme nastave bolje koncentrirano.

Vaše dijete je izbirljivo i ne voli školsku hranu? Ili možda ima prilagođenu prehranu zbog alergije, ali mu nije ukusna? Pripremite »lunchbox«, odnosno domaću užinu njemu ukusne hrane da biste bili sigurni da neće biti gladno.

Odličan odabir su vakuumske posude koje svojom nepropusnošću dobro zadrže mirise, a uz pomoć vakuuma hrana kroz dan ne postane bljutava, povrće ne uvene, a voće ne oksidira. Uz to, možete mu objasniti i djelovanje vakuuma te zakone fizike.

Na kraju imamo djecu koju početak škole uopće ne zabrinjava, a roditelji su baš suprotni - rastreseni. Imajte povjerenje u sebe i dijete, popijte kavu doma ili na putu, ili si čak priuštite slobodan dan. Početak nove školske godine može biti lakši. J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOC. ART. BRANKO ČEGEC, AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Gotovo sve što sam u životu radio, radio sam zato što sam volio

2

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek (su)organizator je više međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova

3

FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK OSTVARIO JE NAJVEĆI BROJ MOBILNOSTI U PROGRAMU CEEPUS U REPUBLICI HRVATSKOJ U AKADEMSKOJ 2019./2020. GODINI

FAZOS zasjeo na vrh CEEPUS programa u Hrvatskoj