Sport
KAMO ODLAZI MARIĆ?

Gazda Silvio Berlusconi: Moj san je vidjeti Monzu na San Siru protiv Milana
Objavljeno 8. kolovoza, 2020.

Ništa ne skrivamo, želimo treći najveći grad Lombardije vidjeti u Serie A, rekao je Adriano Galliani, nekadašnji izvršni direktor velikog Milana i dugogodišnji vjerni pratitelj Silvija Berlusconija, koji je 2018., tri godine nakon što je prodao AC Milan, kupio "akcije" AC Monze. Klub osnovan još davne 1912. godine, koji nikada nije igrao u Serie A, nakon 20 godina ove se sezone vratio u Serie B. I to na kakav način. S 18 bodova prednosti ispred prvih pratitelja. I iza toga uspjeha Milanova je jezgra, vlasništvo sada već 83-godišnjeg Berlusconija, njegove desne ruke Adriana Gallianija i Christiana Brocchija, nekadašnjeg igrača Milana (u osam godina 99 nastupa), danas klupskog trenera, koji je prije Monze bio pomoćni trener u kineskom Jiangsu Suningu, a radio je s Milanovom mladom momčadi. Osvajanje naslova u Serie C i plasman i povratak u Serie B, nesumnjivo, samo su prvi korak. Monza je samo novi projekt na Berlusconijevim stubama slave.

- Cilj nam je sada stvoriti vrhunsku momčad. Već smo počeli razgovarati o transferima. Naš proračun bit će iskorišten za napad na Serie A. Nećemo divljati, ali učinit ćemo sve što bude potrebno - rekao je Galliani.

Marić je u tom smjeru prvi korak, premda se posljednjih mjeseci govorilo kako bi u Monzu mogao "sletjeti" i Zlatan Ibrahimović. Je li Marić stoga stigao kao zamjena za Ibrahimovića? Inače, u Monzi je već sada nekolicina igrača s iskustvom igranja Serie A, poput bivšeg igrača Milana, inače rođenog Argentinca Gabriela Palette (u Monzu stigao iz Jiangsua zajedno s trenerom Brocchijem), vratara Genoe Eugenija Lamanne, braniča Giuseppea Belluscija, koji je tri godine proveo u Leedsu, ili nekadašnjeg napadača Chieve Nicole Rigonija. Sve su to redom iskusni igrači pa se stoga ovoga ljeta očekuje dolazak još "svježe krvi" u Monzu.

- San mi je vidjeti Monzu kako igra na San Siru protiv Milana - jedna je Berlusconijeva želja, koji je čak, kako bi se "vratio u devedesete", ponudio posao i Arrigu Sachiju, tvorcu velikog Milana, koji je s njim došao na krov Europe.

Sigurno je kako će još trebati godine i godine da nogomet u Monzi iziđe iz sjene Formule 1, po čemu je taj grad od oko 120 tisuća stanovnika nedaleko od Milana ipak najpoznatiji. Imat će zadaću privući i nove navijače, jer većina ih je u Monzi podijeljena između Milana i Intera.

- Kompliment nam je reći kako smo treći milanski klub, ali nećemo biti i treća milanska momčad. Ovo će biti klub grada Monze i pokrajine Brianza i njegovih 900 tisuća stanovnika - rekao je Berlusconi, kojem bi Monza mogla biti sredstvo povratka moći u politici i nogometu.
K.Lacković
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike