Mozaik
FILMSKI FESTIVAL POD POSEBNIM MJERAMA

Mostra u znaku talijanskog filma i pandemije COVID-19
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
Ovogodišnji, 77. Filmski festival u Veneciji odvijat će se u znaku talijanskog filma s četiri naslova u konkurenciji i pandemije COVID-19, zbog koje je smanjen program i poduzete su sanitarne mjere. Direktor festivala Alberto Barbera u priopćenju je spomenuo "tjeskobno proljeće i nesigurno ljeto", pa je odluka o održavanju Mostre doživljena kao "znak povjerenja". U službenoj konkurenciji je 18 filmova.

Venecija se odlučila održati Mostru pod cijenu određenih mjera, posebice smanjenog broja prikazanih filmova. Uz to će termičke kamere biti raspoređene na svim ulazima i svakoj osobi s temperaturom višom od 37,5 stupnjeva bit će zabranjen ulaz. Bit će smanjen broj mjesta u dvoranama kako bi se zadržao razmak između gledatelja, a maske će biti obvezne kada neće biti moguće održavati sigurnosni razmak.

Talijanski film "Lacci" Daniela Luchettija, koji je izvan konkurencije, otvorit će festival koji će se odvijati od 2. do 12. rujna. Ukupno će 60 dugometražnih filmova biti prikazano u pet različitih kategorija te 15 kratkometražnih, kao i jedna TV serija.

Žirijem Mostre, koji će dodijeliti Zlatnog lava, predsjedat će glumica Cate Blanchett, a Zlatni lav za životno djelo bit će dodijeljen glumici Tildi Swinton i redateljici Ann Hui. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike