Sport
PODRŠKA BIJELO-PLAVIMA NIJE IZOSTALA

Incident zasjenio sjajnu atmosferu izvan stadiona
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Neprimjerene reakcije imale su i neke službene osobe NK Osijek koje je delegat prijavio zbog vrijeđanja sudaca

U odlučujućoj utakmici za drugo mjesto nogometaši Osijeka ipak nisu ostali bez glasne podrške svojih najvjernijih navijača, koji su se u velikom broju okupili pod istočnom tribinom stadiona Gradski vrt. Nažalost, incident na kraju utakmice i sukob s policijom zasjenio je sve dobro do tada pa će se umjesto sjajne potpore bijelo-plavima više pričati o nemilim scenama.


Do kojih definitivno nije trebalo ni smjelo doći, bez obzira na golemo razočaranje konačnim raspletom borbe za poziciju doprvaka. Opet je manjina uništila trud i ponašanje većine i vrlo je izvjesno kako će nekima od njih ovo biti i posljednji dolazak na sportska borilišta ili u njihovu okolicu na neko vrijeme. A pitanje je i kako će policija gledati na neki budući slični zahtjev za ovakvim navijačkim okupljanjem, s obzirom na to da su im sada izišli u susret dopustivši im u kratkom roku zajedničko gledanje pred stadionom, a zauzvrat su dobili kamenje i ozljede.


Doista je šteta zbog tih nemilih scena jer do tada su navijači bijelo-plavih svoj dio "posla" odradili za desetku. Predvođeni Kohortom, koja je do stadiona organizirala i korteo, osječki su navijači cijelu utakmicu glasno i silovito bodrili svoju momčad. Okupilo se prema procjenama njih 2000, od najmlađih do starijih te nisu štedjeli ni dlanove ni glasnice. I iako nisu fizički mogli biti na svojim uobičajenim mjestima na tribini, njihova se poruka i podrška itekako čula na terenu. Nisu posustali ni nakon primljenog pogotka, a izjednačujući je atmosferu doveo do usijanja, Wilsonova je "gorila". Posustali su tek u posljednjim minutama nadoknade, kada je bilo izvjesno da će drugo mjesto ostati nedostižno.
Uzavrele emocije i neželjene reakcije nakon konačnog raspleta sezone nisu bile samo kod dijela navijača nego i kod nekih službenih osoba NK Osijek. Tako je delegat utakmice zbog vrijeđanja glavnog suca Duje Strukana i neprimjerenog ponašanja prijavio kondicijskog trenera Dinu Krolu te direktora stadiona Antu Polića, dok je sportski direktor Alen Petrović prijavljen zbog vrijeđenja VAR i AVAR sudaca te i njih čekaju kazne.


Goran Roguljić
OZLIJEĐENO NAJMANJE OSAM POLICAJACA, ISPALJEN SUZAVAC
O incidentu koji se zbio nakon posljednjeg sučeva zvižduka na utakmici Osijek - Lokomotiva na istočnom ulazu stadiona Gradski vrt oglasila se i Policijska uprava osječko-baranjska. U tučnjavi koja je uslijedila između navijača i policije ozlijeđeno je najmanje osam policajaca, a broj ozlijeđenih navijača još nije utvrđen.

- Nakon završene utakmice veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona i tom je prilikom na interventne policajce bacala veće komade opeke, kamenje i staklene boce. Prema sadašnjim informacijama, pri tome je osam policajaca ozlijeđeno. Kako bi svladali aktivni otpor i odbili napad na sebe i na prostor koji su osiguravali te uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira, prema toj skupini navijača policijski službenici uporabili su sredstva prisile - stoji u policijskom priopćenju. Neslužbeno doznajemo kako je policija prilikom intervencije koristila i suzavac. Za sada je jedna osoba privedena u policijsku postaju, a cijeli se slučaj istražuje.

Policija je priopćila kako se u Willsonovoj ulici, prateći utakmicu na videozidu ispod istočne tribine stadiona, okupilo oko 2000 osoba. M.Bu.
Najčitanije iz rubrike