Učionica

Šport na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Objavljeno 30. lipnja, 2020.

SŠP (Sveučilišno športsko prvenstvo) kao i ostala športska zbivanja u RH zatekla je COVID situacija i restrikcije vezane uz nju.

Konkretno, SŠP u košarci zaustavljen je prije posljednjega kola natjecanja po skupinama, a SŠP u odbojci, tenisu, stolnom tenisu, basketu 3 x 3, biljaru, pikadu, kuglanju nisu ni započeta.

Odlukom Izvršnoga odbora SŠS sva su natjecanja prekinuta, a sezona se poništava. Nova natjecanja očekujemo početkom iduće akademske godine ako se epidemiološka situacija ne pogorša.

Ono što nas očekuje, zahvaljujući relaksaciji mjera zaštite od COVID-a, jesu natjecanja na državnoj razini. UNISPORT finals predviđen je, umjesto u lipnju ove godine, u listopadu.

Naše će Sveučilište nastupiti u svim športovima u kojima ima pravo nastupa. Za sada to su odbojka M, prvaci države, košarkašice, 3. u državi, rukometašice, 3. u državi, futsal Ž, 2. u državi te rukometaši, 2. u državi.

Oni koje očekuju nastupi u kvalifikacijama jesu:

odbojka studentice (datum očekujemo)

futsal studenti, 23. lipnja u Osijeku

Državno prvenstvo u nogometu (studentice i studenti) održat će se u Splitu od 17. do 19. lipnja 2020. godine, a državna će se prvenstva u odbojci na pijesku, basketu 3 x 3, stolnom tenisu, tenisu i šahu održati od 23. do 26. lipnja 2020. godine u Zagrebu. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nastupa u svim športovima, u objema konkurencijama.

Nastup naših športaša (odbojka M, šah Ž, rukomet M) na Europskoj univerzijadi pomaknut je na 2021. s istim domaćinom – Beograd, Srbija.

Dražen NIKŠIĆ

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike