Sport
HNS-OVI "DISCIPLINCI" ODLUČILI

Dobro je i prošao, Grezda
dobio četiri utakmice neigranja
Objavljeno 4. lipnja, 2020.
Sigurno su s nelagodom u Gradskom vrtu jučer iščekivali vijesti sa sastanka Disciplinske komisije HNS-a kojoj je prva točka dnevnog reda bio incident koji je nakon završetka polufinalne utakmice hrvatskog Kupa Rijeka - Osijek izazvao igrač bijelo-plavih Eros Grezda. On je na parkiralištu stadiona na Rujevici fizički nasrnuo na napadača Rijeke Antonija Čolaka, zbog čega je morala intervenirati i policija. Mnogi su očekivali možda i jednu od najtežih kazni u povijesti HR nogometa, ali HNS-ovi "disciplinci", u sastavu Marko Smolek, Darko Banić i Stjepan Benčić, bili su dobre volje pa su Grezdi izrekli, za njega i NK Osijek, prihvatljivu kaznu od četiri utakmice neigranja. Grezdi je prijetilo i do šest mjeseci apstinencije, ili čak do 12 utakmica neigranja zbog te "akcije parking".


- Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza održala je sjednicu na kojoj je, između ostalih, donijela i odluku o kazni za igrača NK Osijek Erosa Grezdu. Disciplinska komisija odlučila je Grezdi izreći kaznu zabrane igranja na četiri prvenstvene ili kup utakmice. Kazna mu je izrečena zbog toga što je nakon utakmice polufinala Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka izvan igrališta, u prostoru stadiona HNK Rijeka fizički napao igrača Rijeke Antonija Mirka Čolaka, čime je počinio prekršaj iz članka 57. Disciplinskog pravilnika HNS-a - objasnili su svoju odluku u službenom priopćenju članovi Disciplinske komisije.
Taj Grezdin nasrtaj na Čolaka bio je epilog teške večeri za hrvatski nogomet, koju je svojim krivim procjenama izazvao sudac Igor Pajač. Utakmica je bila iznimno naelektirzirana i dok je trajala, a tenzije se nisu spustile ni nakon njezina završetka, pa je Grezda iskočio iz tračnica. Odluka Disciplinske komisije, s obzirom na to da je odmah dostavljena NK Osijek, odmah stupa na snagu, što znači kako će Grezda prvu od četiri utakmice kazne odraditi već u nedjelju, kada Osijek gostuje kod Lokomotive. Iz Gradskog vrta odlučili su da neće dati bilo kakav komentar na tu odluku, a vjerojatno nisu imali ni razloga, s obzirom na to da se Eros izvukao s kaznom koja je vjerojatno manja negoli su u klubu i očekivali. NK Osijek i Grezda na tu odluku imaju mogućnost žalbe, ali čisto sumnjamo kako će je iskoristiti. Inače, trener Osijeka Ivica Kulešević, za nedjeljno gostovanje u Kranjčevićevoj neće moći računati ni na Laszla Kleinheislera, koji je na Rujevici isključen zbog dva žuta kartona, što izaziva automatsku suspenziju od jedne utakmice. D. Keler
Možda ste propustili...

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike