Sport
TRENER NK-A BELIŠĆE DAVOR RUPNIK

Spremni smo za sve moguće opcije
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
Nogometni klub Belišće dobio je licencu za igranje u Drugoj HNL, ali uz nekoliko sitnih napomena koje se moraju otkloniti do 1. kolovoza 2020. Primjerice, stavljanje određenih natpisa na vrata, stavljanje tzv. povišica na vrhove 16 metara kako bi se mogle postaviti TV kamere i još nekoliko sitnica koje su rješive odmah. U HNS i Komisiju iz Belišća su već poslali odgovor da su uočeni nedostaci otklonjeni. Od svega jako je važno da u gradnji novih tribina i projektu ulaska u Drugu ligu u svim elementima stoji i pomaže Grad Belišće.

- Treba strogo poštovati odluke svih sportskih nacionalnih saveza o prekidu igranja, tako i u nogometu. Znam da mojim igračima prekid sezone nije najbolje sjeo jer smo bili u pravom rezultatskom zanosu, i uz nekoliko pojačanja ova momčad može igrati u Drugoj HNL. Bez obzira na to koliko neke odluke bile teške, iz vlastitog trenerskog i igračkog iskustva govorim da zdravlje svih osoba mora biti na prvom mjestu - kaže trener Davor Rupnik.

Drugoligaška licenca?

- Pričekajmo 15. lipnja i tada će sve biti jasno. Kao trener živim, radim i razmišljam o nogometu 24 sata dnevno. Raditi ovaj posao nije samo doći na teren i odraditi dva sata treninga. Svakom poslu treba pristupiti odgovorno, disciplinirano i pokušati ostvariti ciljeve kluba i navijača. Ne gledamo u tuđe dvorište i ne zanima nas tko će dobiti licencu 15. lipnja. Gledamo samo sebe i drugi klubovi nas ne zanimaju. Imam u glavi tri opcije, a to je igranje kvalifikacija, ulazak u Drugu HNL ili ostanak u trećeligaškom društvu. U svakoj od opcija sve je složeno i isplanirano do najsitnijih detalja i kada budemo znali odluku Komisije za licenciranje, tada ćemo i aktivirati neku od opcija o kojoj sam pričao s najodgovornijim osobama u klubu i gradu Belišću - zaključio je Rupnik.
Z. Kaptalan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike