Sport
KOHORTA U SLUŽBI SUGRAĐANA

Navijači doniraju i pomažu
u Pučkoj kuhinji i CK-u
Objavljeno 7. travnja, 2020.
U ovim danima kada je starijima najpotrebitija pomoć, izvan svakodnevice nisu ostali ni najvjerniji navijači Osijeka, Kohorta. Od samoga početka proglašenja pandemije koronavirusa, "kohortaši" su krenuli pomagati sugrađanima u potrebi. Organizirali su se na način da su aktivni na više strana, tamo gdje se ponajprije ukazala potreba za konkretnim angažmanom i akcijom. Svoju su dobru volju stavili na raspolaganje Caritasovoj Pučkoj kuhinji, Gradskom društvu Crvenog križa, a odlučili su i donirati korisnike humanitarne udruge Rijeka ljubavi.

Jedan od najangažiranijih u doba korone iz redova Kohorte Ivan Kračun, o svakodnevnim aktivnostima osječkih navijača kratko kaže:

- U Pučkoj kuhinji razvozimo obroke socijalno ugroženima, dok naši dečki u Crvenom križu rade na utovaru i istovaru onoga što se kod njih prikuplja. Priča oko Rijeke ljubavi je takva da smo se odlučili na "humanitarku“. Skupili smo nešto i međusobno, a dio odvojili od onoga što smo planirali utrošiti za proslavu rođendana Kohorte. Kako te proslave na stadionu neće biti, odlučili smo ta sredstva darovati ljudima u potrebi. Pritom je riječ o prehrambenim proizvodima i nekim kućnim potrepštinama. Dogovorili smo se da to bude na nekoj tjednoj bazi.

Lijepa gesta navijača koji su i u ovim teškim vremenima pokazali kako se na njih može računati. I. Li.
Najčitanije iz rubrike