Sport
KAO DA SU RATNA VREMENA

Flushing Meadows postaje bolnica
Objavljeno 31. ožujka, 2020.
Ovih dana veliki dio Europe, Amerike i Azije kao da proživljava ratna vremena. Svakodnevica koju poznajemo je stala, a sportska borilišta pretvaraju se u skladišta lijekova, medicinske opreme i bolnice. Stadion Real Madrida, kultni Santiago Bernabeu, nakratko je prenamijenjen u skladište medicinske opreme, za to služe i neki stadioni u Engleskoj, a danas će dio teniskog centra Billie Jean King u New Yorku postati privremena bolnica s 350 kreveta.

Chris Widmaier, glasnogovornik Američke teniske federacije, objavio je kako će se zatvoreni dio Centra, na kojemu se igra jedan od četiri teniska Grand Slam turnira, US Open, početi pretvarati u prihvatilište za oboljele, s obzirom na to da koronavirus u New Yorku iscrpljuje sve resurse.

- Tu smo da pomognemo, nema drugog puta - izjavio je Widmaier, uz dodatak: ‘‘New York je naš dom, svi smo u ovome i svatko daje svoj doprinos koliko može.‘‘

- Njuorški Teniski centar će vjerojatno okupljati pacijente koji nemaju Covid-19, ali su bili u doticaju s ljudima koji ga imaju. Procjenjivat ćemo prema potrebi - poručili su iz Kriznog stožera.

Vijest o prenamjeni Flushing Meadowsa uslijedila je dan nakon što je New York počeo gradnju poljske bolnice sa 68 kreveta u Central Parku dok se grad bori sa sve većim brojem oboljelih. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike