Mozaik
MNOGI SU SE GRAĐANI PRODRUŽILI AKCIJI

“Moja domovina” i pljesak zahvale
Objavljeno 30. ožujka, 2020.
Brojni građani diljem Hrvatske odazvali su se pozivu s društvenih mreža da u nedjelju navečer u 20 sati izađu na svoje prozore i balkone te da zapjevaju i zasviraju pjesmu "Moja domovina" u čast svim službama koje se nose s koronavirusom i potresom.

"Zasvirajmo svi koji znamo, pokažimo im da nisu sami i da cijenimo sve što rade za dobrobit svih nas. Pokažimo još jednom kako smo uvijek bili složni kada nam je bilo najteže. Zato u nedjelju s početkom u 20 sati svi zapjevajmo i zasvirajmo", pisalo je u pozivu koji su građani zdušno prihvatili.

Mnogi su i prije 20 sati otvorili prozore i balkone, a iz nekih se stanova i kuća mogla čuti i glazbena podloga kao poticaj za zajedničku pjesmu. Gromoglasan pljesak i pjevanje pjesme "Moja domovina" ponegdje su trajali i po petnaestak minuta.

Na taj su način, simbolično, građani zahvalili svim zdravstvenim djelatnicima, Nacionalnom stožeru civilne zaštite, policiji, vojsci, navijačima i svima onima koji se u teškim trenutcima žrtvuju za dobrobit svih.

Građani su već nekoliko puta pljeskom dali podršku hitnim službama, civilnoj zaštiti i drugima za hrabrost u borbi protiv koronavirusa i potresa, koji je pogodio Zagreb 22. ožujka.

Pjesmu ‘’Moja Domovina’’ napisali su Zrinko Tutić i Rajko Dujmić, priredio ju je Nikša Bratoš, a otpjevao ju je Hrvatski band aid, uz sologitariste Vedrana Božića, Huseina Hasanefendića i Damira Lipošeka. Objavljena je početkom Domovinskog rata 1991. godine. Hina
Možda ste propustili...

ZBOG PANDEMIJE NEĆE SE ODRŽATI OVE, NEGO SLJEDEĆE GODINE U SRPNJU

Otkazan ULTRA Europe festival

POPULARNI ĆE BEND NASTUPITI NA ODGOĐENOM FESTIVALU

Killersi potvrđeni za INmusic 2021.

Najčitanije iz rubrike