Svijet
VUČKO & ZAGI

Sarajevo solidarno sa Zagrebom
Objavljeno 23. ožujka, 2020.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar sigurnosti Fahrudin Radončić uputili su nedjelju poruke potpore hrvatskim dužnosnicima i građanima Hrvatske nakon potresa koji je pogodio Zagreb. Komšić je u poruci predsjedniku RH Zoranu Milanoviću naveo kako iskreno suosjeća sa svim hrvatskim građanima u ovim teškim trenucima prouzročenim potresom, ali i epidemijom koronavirusa. "Svi mi u Bosni i Hercegovini smo uz naše susjede u Hrvatskoj, zajedno ćemo prevladati iskušenja koja su pred nama", stoji u Komšićevu brzojavu. Predsjedatelj Vijeća ministara Tegeltija poruku je poslao hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću navodeći kako svi u BiH iskreno suosjećaju s građanima Hrvatske. Ministar sigurnosti Radončić brzojav potpore uputio je na hrvatskog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović poslao je u nedjelju poruku hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u kojoj je iskazao solidarnost svoje zemlje zbog potresa koji je pogodio Zagreb, a to je učinio i predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Denis Zvizdić. "Iskreno se nadam da neće biti ljudskih žrtava i da će liječnici uspjeti spasiti život 15-godišnjeg teško ozlijeđenog djeteta", stoji u Džaferovićevoj poruci.


Nakon što je Zagreb pogođen potresom, podrška stiže iz svih dijelova Hrvatske i svijeta, a crtež Midhata Kapetanovića iz BiH velikom se brzinom proširio društvenim mrežama. Riječ je o crtežu na kojem su zajedno prikazani Zagi i Vučko.
Umjetnik je ispod crteža napisao Sarajevo je uz Zagreb, a za Index.hr je rekao kako je crtež napravljen od srca da pružimo podršku jedni drugima u teškim danima. H/V.T.
Podrška iz Beograda
Beograd je u nedjelju navečer u 20 sati s balkona i terasa, tijekom akcije "Aplauz u 8", započete u vrijeme policijskog sata uvedenog zbog koronavirusa, poslao potporu građanima Zagreba kojeg je u nedjelju ujutro pogodio snažan potres. Građanska Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je u nedjelju sugrađane da “Aplauz u 8”, pljesak s terasa i balkona srbijanske prijestolnice, posvete "ugroženim susjedima u potresu" koji je pogodio Zagreb.
Najčitanije iz rubrike