Učionica
ŠESTA SEZONA SCENE OSJEČKIH STUDENATA (S.O.S.)

Humanitarne izvedbe dobra praksa S.O.S-a
Objavljeno 28. ožujka, 2020.
Izvedbom predstave „Smrt ili o životu“ 23. studenoga 2019. u prostoru Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku otvorena je šesta sezona Scene osječkih studenata (S.O.S.).

Predstava „Smrt ili o životu“ autorski je projekt studenata druge godine diplomskoga studija Glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, a progovara o dvjema nerazdvojivim suštinama svojstvenim svakom biću, o životu i smrti. Predstava je nastala iz potrebe da govori o ljepoti života, o srži postojanja i određenoj količini dragocjenoga vremena koje posjedujemo, ali iz vizure smrti kao glavnoga protagonista.

Sezona se S.O.S.-a, takoreći, tek zahuktava tako da nas do kraja ove akademske godine očekuje još mnogo zanimljivih projekata i umjetničkih suradnji. Tako su na inicijativu idejnih nositeljica i voditeljica S.O.S.-a doc. art. Katice Šubarić i doc. dr. sc. Marije Šain 13. i 14. ožujka 2020. organizirane i humanitarne izvedbe studentske predstave, svojevrsnoga kolaža scena iz drama Cid (Pierre Corneille) i Mizantrop (J. B. P. Moliѐre), a sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć u liječenju mlade medicinske sestre Tihane Šorman koja je 2019. teško stradala u prometnoj nesreći na putu do posla u KBC-u Osijek. Voditeljice ističu kako to nije prva humanitarna akcija S.O.S.-ovaca (do sada su surađivali i igrali za humanitarnu udrugu Marijini obroci), a sudeći po dobrom odazivu, ovo bi mogla postati dobra praksa S.O.S-a.

Sezona S.O.S. nastavlja se čim prođe preporučena mjera zabrane organiziranja skupnih aktivnosti zbog opasnosti od koronavirusa.
Katica Šubarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike