Sport
ODGOĐENA VN KINE

Koronavirus "otjerao" Formulu 1
Objavljeno 13. veljače, 2020.
Utrka Formule 1 za Veliku nagradu Kine trebala se održati 19. travnja, no odgođena je zbog epidemije koronavirusa, objavila je u srijedu Međunarodna automobilistička federacija (FIA). U Kini se zbog opasnog virusa ne održavaju nikakva natjecanja, a ovo je samo jedna u nizu odgoda.


VN Kine je četvrta utrka svjetskog prvenstva Formule 1 koje počinje 15. ožujka utrkom u Australiji. Nakon toga slijedi VN Vijetnama, prva utrka Formule 1 organizirana u toj zemlji i na rasporedu je 5. travnja. U Kini se trebalo voziti 19. travnja, ali ništa od toga. FIA je objasnila da je odluku o odgodi donijela na zahtjev organizatora VN Kine i kineskih sportskih vlasti te da su "zdravlje i sigurnost momčadi Formule 1, sudionika svjetskog prvenstva i navijača njezina najveća briga."


FIA sada zajedno s promotorom, dužnosnicima Formule i kineskim vlastima traži "mogućnost da se utrka održi kasnije tijekom godine."
Od koronavirusa, koji je službeno nazvan Covid-19, umrlo je više od tisuću osoba u Kini, i to najviše u pokrajini Hubei čiji je glavni grad Wuhan. VN Kine trebala se održati u Hong Kongu, nešto više od 800 km zapadno od Wuhana. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike